Supervienkāršā ķirbja zupa

Linduchy
Linduchy 2. oktobris 2017 16:04
303

Koša, dzīvespriecīgi dzeltena, sātīga, sildoša, veselīga, veģetāra un sātīga - tāda tapa ķirbja zupa manā virtuvē.

Sastāvdaļas:

  • neliels ķirbis (ap 1kg)
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • kausētais siers (aptuveni 50g)
  • sāls, pipari
  • svaigas bazilika lapiņas
  • linsēklas, saulespuķu un ķirbja sēklas

Pagatavošana

Nomizo ķirbi, sagriež nelielos kubiņos un liek vārīties katliņā nelielā ūdens daudzumā. Ar ūdeni tiešām nevajag pārcensties, jo ķirbī pašā ir daudz ūdens. Sakapā ķiplokus un pievieno ķirbim. Uzliek katlam vāciņu un principā aizmirst uz kādām 30-40 minūtēm, lai ķirbji vārās paši savā nodabā uz nelielas uguns.

Kad ķirbja gabaliņi ir kļuvuši mīksti, pievieno sāli, piparus un kausēto sieru. Ļauj dažas minūtes sieram pakust.

Ķirbja gabalus vari sastampāt ar virtuves stampu vai arī izmantot blenderi, lai izveidotos viendabīga biezzupas masa.

Ķirbja biezzupu pasniedz dekorētu ar svaigām bazilika lapiņām un sēklām. Pie šīs zupas lieliski iederēsies arī baltmaizes grauzdiņi un apcepti bekona gabaliņi.

Lai labi garšo!

Ķirbīšrecepšu konkurss

20170921103157-44855.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies