Supervienkārša ķirbja pīrāga recepte!
1330
Vēlies pagatavot gardu ķirbju pīrāgu? Esam atraduši vienu supervienkāršu recepti! Pīrāga pagatavošana būs pa spēkam pat tām, kas nav pārāk draudzīgās attiecībās ar cepeškrāsni un kūku cepšanu.
Sastāvdaļas:
- Sasaldēta (un atkausēta) mīkla
- 1.5 glāzes paniņu
- 1 neliela izmēra bļodiņa ar ķirbju biezeni
- 3/4 glāzes cukura
- 2 tējk. kanēļa
- 1/2 tējk. sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 2 lielas olas + 1 olas dzeltenums
- Putukrējums
Pagatavošana:
Ieklāj atkausētu mīklu kūkas formā, sakroko mīklas maliņas, paceļot tās uz augšu un saspiežot. Pārklāj mīklu ar cepampapīru. Uzber uz papīra sausus zirņus vai pupiņas. Liec mīklu uzkarsētā cepeškrāsnī - cep 15 minūtes 220 grādu temperatūrā.
Bļodā sajauc kopā ķirbju biezeni, cukuru, kanēli, vaniļas ekstraktu, sāli, 2 olas, 1 olas dzeltenumu un paniņas. Rūpīgi samaisi.
Izņem kūkas formu no cepeškrāsns, uzmanīgi noņem cepampapīru ar zirņiem/pupiņām.
Pārlej mīklu izceptajā kūkas pamatnē. Cep 10 minūtes 220 grādu temperatūrā, tad samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept vēl 35-40 minūtes.
Atdzesē kūku aptuveni stundu un tad dekorē to ar putukrējumu un svaigi rīvētu kanēli.
Lai labi garšo!
Recepte un attēls: https://www.myrecipes.com/recipe/our-easiest-pumpkin-pie-ever