Spinātu un ķirbja salāti

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 19. februāris 2016 12:17
1104

Pēdējā laikā man viens no iecienītākajiem dārzeņiem vaim pareizāk sakot, oga ir ķirbis. Godīgi jāsaka, ka arī vienkārši jāpiebeidz lielie apalīši, citādi sabojāsies. Taču ķirbis ir ne vien garšīgs un tik daudzos veidos realizējams, bet, izradās, tas esot lielisks līdzeklis cīņā ar lieko svaru, bet arī tad, ja nekā lieka jums nav, ķirbis ir dikti veselīgs-tajos ir nez cik minerālvielu, tas esot labs imūnsistēmas stiprināšanai utt., utjp.

Un tātad, viena no manām nesen aizsāktajām super receptēm, ir šie salāti, kam nepieciešams:

Spinātu lapiņas- 1 iepakojums

Vidējs ķirbītis (apmēram 600 g-1 kg)

Fetas siers-150 g (var arī kazas sieru ņemt)

sauja valriekstu

laurlapa

Olīveļļa

sāls

Mērcei:

1 ēdamkarote sinepju (man bija franču, bet labāk, protams, Dižonas, kas nesatur cukuru)

1 ēdamkarote medus

2 ēdamkarotes balzamiko

5 ēdamkarotes olīveļļas

1 daiviņa ķiploka

sāls, pipari

20160219120710-82315.jpg

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni uz 200 grādiem. Tad nomizo ķirbi uns agriež mazos gabaliņos (2x2 cm). Apslaka cepešpannu ar olīveļļu un uzliek laurlapu. Kad krāsns sasilusi, uz pāris minūtēm pannu ieliek krāsnī, lai laurlapas aromāts, tā teikt, atveras:) ņem ārā un pannā liek ķirbja gabaliņus. 20160219120906-15004.jpg

Kad gandrī mīksts, ņem laukā (apmēram 8-10 minūtes).

Tad traukā kārto spinātus, pa virsu liek sieru, valriekstus un visbeidzot skaisto ķirbīti.

20160219121156-28904.jpg

Tad taisa mērci. Vislabāk to darīt kādā trauciņā, kam ir vāciņš. Es ņēmu burciņu. Lej iekšā balzametiķi, sinepes, medu, sāli un piparus. Samaisa mazliet kopā. Tad visbeidzot pievieno eļļu, aiztaisa vāku burciņai un loti laba sakrata, lai visas garšas un sastāvdaļas samaisītos un sadraudzētos:) Tad lej pāri salātiem. Meitenes, grēcīgi garšīgi! Tiešām! Ja ir ķirbis, noteikti izmēģiniet! Super garšīgi un viegli vakariņu salāti!

Recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies