Spageti Carbonara ar šķiņķi un svaigo sieru

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 13. oktobris 2014 01:39
2877

20141007113920-14524.jpg



Pagatavošanas laiks: 30 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4


Sastāvdaļas

200g spageti

2 ēd.k. olīveļļa

100g kūpināts šķiņķis

150g siers 20141013013902-38645.jpg

50g rīvēts Parmezāns

2 olu dzeltenumi

1 neliels sīpols

1-2 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

Pagatavošana


Sīpolu un ķiploku sagriezt mazos kubiņos. Šķiņķi sagriezt mazās strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolu, ķiploku un šķiņķi.
Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei. Makaronos iemaisīt sieru Philadelphia, lai tas pilnībā izkūst, apceptu šķiņķi, sīpolus, ķiplokus un olu dzeltenumus.
Makaronus izkārtot šķivjos, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un rīvētu Parmezānu.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 15. oktobris 2014 11:44 Catwoman

(Y)

Linduchy 14. oktobris 2014 10:02

Labi, ka dzīvojam brīvā valstī, kur katrs var likt savām receptēm un blogiem nosaukumus pēc sirds patikas :)

Ciao 14. oktobris 2014 09:28 VesmaSk

Sarkasms nebija tik ļoti nepieciešams.. ja konkrētā recepte nav carbonara, tad pietiek ar nosaukumus spageti ar svaigu sieru un bekonu.. tik vienkārši. Visu gaišu jums.

VesmaSk 14. oktobris 2014 07:07 VIT@

"es neredzu jēgu iedziļināties pašsaprotamās lietās.. viss kas saistīts ar itāļu receptēm uztveru īpaši jūtīgi."
Jā, es to pamanīju:D Bet varbūt nevajag? Tev sāktos lēkme, kad ieraudzītu picēriju piedāvājumu.(devil)Uztver to visu vieglāk, jo ēdiena burvība ir improvizācijā un variācijās.;)

Ciao 13. oktobris 2014 20:00 VesmaSk

es neredzu jēgu iedziļināties pašsaprotamās lietās.. viss kas saistīts ar itāļu receptēm uztveru īpaši jūtīgi.

VesmaSk 13. oktobris 2014 19:29 VIT@

Ha, nezinu nevienu ēdienu, kura recepte būtu tā īstā un pareizā, jo katrs to taisa pa savam, ar savām variācijām. Tai pašai carbonarai - sākot jau ar šķiņķi, kurš var būt tipa "oriģinālais" vai kaut kāds a ļa Supernetto pirktais, siers "oriģinālais" vai tipa līdzīgs citas valsts pienotavā taisītais. Itāļiem pa reģioniem recepšu nianses atšķiras un katrs apgalvo, ka tā ir īstā un oriģinālā... rakstā uz klasisko carbonaru nav pretendēts, tādēļ cepties, manuprāt, ir lieki un sīkumaini.

Ciao 13. oktobris 2014 18:13 VIT@

protams var mainīties viena ola mazāk vai vairāk utt.... bet ne sastāvdaļas! Un šķinķis (pančeta) ir neatņemama sastāvdaļa jau pamatā.

Ciao 13. oktobris 2014 18:09 VesmaSk

nē Itālijā ir tikai viena versija alla carbonarai ;)

VesmaSk 13. oktobris 2014 17:32 VIT@

Cik saprotu, tad šī nav oriģinālā Carbonara (kaut gan, katrs to "oriģinālo"izstāstīs pavisam citu, arī Itālijā), bet gan "Carbonara ar šķiņķi un svaigo sieru", tā teikt, variācija par tēmu..;)

Ciao 13. oktobris 2014 09:28

Oriģinālajā carbonara nav jāizmanto nekāds papildus siers kā šajā gadījumā philadelphia.
Šeit ir mana gatavotā pēc klasiskās receptes. http://lamienote.wordpress.com/2014/09/22/klasiska-spaghetti-alla-carbonara/