Spageti ar sparģeļiem kazas siera mērcē
1164
Vieglāka pastas ēdienu versija dienām, kad gribas ko svaigāku. Svarīgi ir sparģeļus nepārvārīt, jo tad tie saglabā skaisto, spilgti zaļo krāsu un maigo kraukšķīgumu. Kazas siers savukārt veido krēmīgu mērci un veido interesantas garšas nianses. Tradicionālāku garšu mīļotāji var izvēlēties krēmsieru, kas gatavots no govs piena.
Izejvielas (4 personām):
- 320g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
- 150g mīkstā kazas siera
- šķipsna sāls
- 200g mini zaļo sparģeļu
- 100g zaļo zirnīšu
- svaigi malti dažādu krāsu pipari
Gatavošana:
- Vidēji lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota šķipsna sāls. Kad ūdens vienmērīgi burbuļo, tajā uzmanīgi liec sparģeļus un vāri 4-5 minūtes (līdz tie vēl nav izvārījušies mīksti). Ūdeni nokās un sparģeļus uz brīdi iemērc ledusaukstā ūdeni, lai apturētu vārīšanos un lai tie saglabātu spilgti zaļo krāsu.
- Verdošā sālsūdenī liec spageti. Vāri 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Spageti nekavējoties pievieno kazas sieru un zaļos zirnīšus un izmaisi, lai siers izkustu un izveidotu krēmīgu mērci.
Pastu kārto dziļos, uzsildītos šķīvjos. Katrai porcijai virsū liec sparģeļus. Pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.
Recepšu un foto autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore
nepaliek gan.. protams svaiga manta ir svaiga... bet šoreiz jāsaka tā.. sava manta bez ķīmijas
hmmm, un pēc atsaldēšanas normāli sparģeļi, nepaliek ļumīgi?
Man arī pašai savējie, bet saldētie. No tik tālām zemēm es gan neizvēlētos, tas produkts ir pilns ar ķīmiju. Bet vispār man sākusies ir lielā ķirbju un biešu sezona, yammm
LV ar nav sparģeļu sezona. bet nomedīju rimītī sparģeļus no Peru...nebija ne vainas
forša recepte, tikai tagad nav sparģeļu sezona ...