Šokolādes kūka ar rumā karamelizētiem bumbieriem un valriekstiem
Nolēmu, ka ir īstais laiks papildināt savu virtuvi ar kaut ko priecīgi rozā. Kas gan vislabāk spētu papildināt saldummīles virtuvi? Protams, kūku cepšanas instrumenti. Tad nu novembrī manā virtuvē iemitinājās rozā silikona gadžeti :D
Un tapa šokolādes kūka ar rumā karamelizētiem bumbieriem un valriekstiem>>>
Sastāvdaļas:
6 bumbieri
sauja valriekstu
aptuveni 1 glāze ruma
4 olas
1 glāze brūnā cukura
1/2 glāze miltu
aptuveni 150 g krēmsiera
3 ēd.k. kakao
neliels sviesta gabaliņš (formas ietaukošanai)
pūdercukurs
Pagatavošana:
Formu iesmērē ar nelielu sviesta gabaliņu un ieliek ledusskapī.
Sakuļ olas ar 1/2 glāzi cukura. Pievieno miltus, kakao, krēmsieru - visu kārtīgi samaisa.
2 bumbierus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Izkārto kūkas veidnē pa apli.
Pārlej mīklu. Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm cepties 200 grādu temperatūrā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja mīkla nelīp klāt, kūka gatava. Izņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
Nomizo atlikušos bumbierus, pārgriež uz pusēm un izņem serdes ar sēkliņām, veidojot nelielu ieapaļu dobumu. Liek katliņā, pievienojot atlikušo cukuru, rumu un valriekstus. Uzliek katliņam vāku un ļauj karsēties, ik pa brīdim apmaisot. Kad šķidrums iztvaikojis, bumbierus izņem no katliņa - saliek uz šķīvja. Valriekstus iepilda bumbieru dobumos. Ļauj atdzist.
Kad kūka atdzisusi, to pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar bumbieriem.
Lai labi garšo!
Šo jāizmėğina. Izklausās interesanti
Ņam-ņam... izskatās diiiikti kādrinoša recepte