Šokolādes krēms ar kokosriekstiem

Autors: Linduchy, 2019. gada 5. februāris, 10:15:29
Šokolādes krēms ar kokosriekstiem

Kā pagatavot veselīgu alternatīvu Nutellai? 

Šokolādes krēmu pagatavot ir ļoti vienkārši. Un tu brīvi vari eksperimentēt ar sastāvdaļām. Vari izmantot tos riekstus, kas tev vislabāk garšo - lazdu riekstus, zemesriekstus, kokosriekstus. Tumšās šokolādes vietā vari izmantot nesaldinātu kakao pulveri.

Šokolādes krēma saldināšanai vari izmantot gan parasto cukuru, gan arī veselīgas alternatīvas - dabīgos saldinātājus, kļavu sīrupu vai stēviju.

Šokolādes krēma recepti ir ļoti vienkārši pielāgot arī vegāniem - saldā krējuma vietā vari izmantot neattaukotu kokosriekstu pienu. 

Sastāvdaļas

2 ēd.k. kokosriekstu miltu (https://bit.ly/2ooyEGC)

150 g tumšās šokolādes (bez cukura)

1 ēd.k. augu eļļas

šķipsniņa sāls

150 ml saldā krējuma

2 ēd.k. Sukrin Melis (https://bit.ly/2GT8ck3)

1 tējk. vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un rūpīgi samaisi. Masai pievieno visas pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisi. Šokolādes krēms ir gatavs! Tieši tik vienkārši!

Lai labi garšo!