Kā pagatavot veselīgu alternatīvu Nutellai?
Šokolādes krēmu pagatavot ir ļoti vienkārši. Un tu brīvi vari eksperimentēt ar sastāvdaļām. Vari izmantot tos riekstus, kas tev vislabāk garšo - lazdu riekstus, zemesriekstus, kokosriekstus. Tumšās šokolādes vietā vari izmantot nesaldinātu kakao pulveri.
Šokolādes krēma saldināšanai vari izmantot gan parasto cukuru, gan arī veselīgas alternatīvas - dabīgos saldinātājus, kļavu sīrupu vai stēviju.
Šokolādes krēma recepti ir ļoti vienkārši pielāgot arī vegāniem - saldā krējuma vietā vari izmantot neattaukotu kokosriekstu pienu.
Sastāvdaļas
2 ēd.k. kokosriekstu miltu (https://bit.ly/2ooyEGC)
150 g tumšās šokolādes (bez cukura)
1 ēd.k. augu eļļas
šķipsniņa sāls
150 ml saldā krējuma
2 ēd.k. Sukrin Melis (https://bit.ly/2GT8ck3)
1 tējk. vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un rūpīgi samaisi. Masai pievieno visas pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisi. Šokolādes krēms ir gatavs! Tieši tik vienkārši!
Lai labi garšo!