Šokolādes kēksiņi ar riekstiem
1591
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāze brūnā cukura + 2 tējkarotes dekorēšanai
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 paciņa izkausēta sviesta
- 1 ola
- 2 glāzes piena
- 2-3 saujas sasmalcinātu valriekstu
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1 ēdamkarote kakao
- nedaudz kokosriekstu skaidiņu (aptuveni ēdamkarote)
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Viegli sakuļ olu ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri, kakao, pienu un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus - izlobītus valriekstus izrullēju ar mīklas rulli, bet var arī sablenderēt.
Kēksu formiņās (es izmantoju silikona formiņas) pilda masu līdz pusei. Liek krāsnī cepties uz 25-30 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja mīkla nelīp klāt, kēksi ir gatavi. Izņemot kēksus ārā no cepeškrāsns, tos pārkaisa ar cukura+kanēļa+kokosriekstu sajaukumu un ļauj atdzist 15 minūtes. Tad izņem kēksiņus ārā no silikona formiņām un ņammā nost ;)
Lai labi garšo!
Izskatās/izklausās labi