Šokolādes kēksiņi ar riekstiem

Linduchy
Linduchy 16. augusts 2016 16:56
1228

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze brūnā cukura + 2 tējkarotes dekorēšanai
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 paciņa izkausēta sviesta
  • 1 ola
  • 2 glāzes piena
  • 2-3 saujas sasmalcinātu valriekstu
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote kakao
  • nedaudz kokosriekstu skaidiņu (aptuveni  ēdamkarote)

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Viegli sakuļ olu ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri, kakao, pienu un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus - izlobītus valriekstus izrullēju ar mīklas rulli, bet var arī sablenderēt.

Kēksu formiņās (es izmantoju silikona formiņas) pilda masu līdz pusei. Liek krāsnī cepties uz 25-30 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja mīkla nelīp klāt, kēksi ir gatavi. Izņemot kēksus ārā no cepeškrāsns, tos pārkaisa ar cukura+kanēļa+kokosriekstu sajaukumu un ļauj atdzist 15 minūtes. Tad izņem kēksiņus ārā no silikona formiņām un ņammā nost ;)

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kerstyna 17. augusts 2016 13:36

Izskatās/izklausās labi :)