Smilšu cepumi ar lavandas garšu
2506
Sastāvdaļas:
- 250g milti
- 150g sviests
- 100g lavandas cukurs
- 1 ola
- šķipsna sāls
Pagatavošana:
Katliņā izkausē sviestu. Bļodā sakuļ olu ar sāli, pievieno miltus, lavandas cukuru un izkausētu sviestu.
Mīklu samīca līdz viendabīgai masai. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Izrullē mīklu aptuveni 1/2 cm biezumā, izveido vēlamās cepumu formas un izkārto uz cepampannas (izmanto cepampapīru vai taukvielas).
Cepumus cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
Lai labi garšo!
Varētu būt riktīgi gardi. Skrīveros ražo piparkūku mīklu ar lavandu - dikti gardi!
ā, tad cita lieta
Es iepirku tādus maisiņus lavandas laukā Limbažu pusē ar visu recepti. Man jau arī nav dārzā
Es neesmu pārliecināta, ka man dārzā aug ēdamā lavanda
Bet tā jau forši, var pats taisīt lavandas cukuru un pievienot ziedus ēdieniem

Es cepu, liekot klāt sasmalcinātus lavandas ziediņus
http://www.cotswoldlavender.co.uk/culinary/lavender-cooking-sugar-culinary-baking-cotswold
Kur var nopirkt to lavandas cukuru?