Skudru pūznis savām rokām!

Autors: pece, 2013. gada 18. augusts, 14:41:42
Skudru pūznis savām rokām!

Bodē jau var nopirkt gatavus skudru pūžņus, bet šoreiz gatavoju pēc receptes 90-to gadu Neatkarīgajā rīta avīzē.

Mīklai: 200 g sviesta vai margarīna, 4 glāzes miltu, 2 olas, 200 g skāba krējuma, naža gals sāls, 1 tējkarote cepamā pulvera.

Sviestu saputo, pa vienai pievieno olas, tad skābo krējumu, iejauc sāli, cepamo pulveri un miltus līdz sanāk viendabīga mīkla. Liek vēsumā atdzist. Sagatavo cepumus izmantojot gaļas mašīnu. Un cep 200 grādu temperatūrā. Atdzesē, sadrupina.

Gatavo krēmu 1 kārba vārītā iebiezinātā piena ar cukuru un 100 g mīksta sviesta samaisa.

Sajauc sadrupinātos cepumus ar iebiezinātā piena krēmu, veido torti.

Pārklāj ar šokolādes glazūru – 100 g šokolādes izkausē ūdens peldē pievienojot 50 g sviesta.

Labu apetīti!