Skudru pūznis savām rokām!

pece
pece 18. augusts 2013 14:41
7145
Vai nav kārdinoši? šoreiz bildēs tikai process, jo produktu foto bija ielavījušies daži nepareizi produkti.
Sviestu saputo, līdz tas maina krāsu un kļūst balts.
Pa vienai (!) ieputo olas.
Pievieno skābo krējumu.
Pievieno miltus, sāli un cepamo pulveri.
Sagatavo mīklu un uz 1/2 stundu novieto vēsumā.
Mīklu caur gaļas mašīnu bez asmeņiem pārvēršs cepumos, bet īstenībā ir gluži vienalga kāda ir to forma.
Cep gatavus.
Atdzesē un sasmalcina.
Vārīto kondensēto pienu (es ņēmu jau gatavu) samaisa ar sviestu.
Abus iegūtos produktus - drupinātos cepumus un kondensētā piena krēmu savieno vienā.
Uz virsmas, kur pasniegsiet kūku novieto 2 cepampapīra gabaliņus, tā lai tie tikai nedaudz pārsedz viens otru. Kad kūka būs gatava - papīrus būs viegli izņemt un traukts nebūs nosmērēts. Veido vēlamo formu. Kūku ar pārklāt ar šokolādes glazūru, bet man neprasījās.
Labu apetīti!

Bodē jau var nopirkt gatavus skudru pūžņus, bet šoreiz gatavoju pēc receptes 90-to gadu Neatkarīgajā rīta avīzē.

Mīklai: 200 g sviesta vai margarīna, 4 glāzes miltu, 2 olas, 200 g skāba krējuma, naža gals sāls, 1 tējkarote cepamā pulvera.

Sviestu saputo, pa vienai pievieno olas, tad skābo krējumu, iejauc sāli, cepamo pulveri un miltus līdz sanāk viendabīga mīkla. Liek vēsumā atdzist. Sagatavo cepumus izmantojot gaļas mašīnu. Un cep 200 grādu temperatūrā. Atdzesē, sadrupina.

Gatavo krēmu 1 kārba vārītā iebiezinātā piena ar cukuru un 100 g mīksta sviesta samaisa.

Sajauc sadrupinātos cepumus ar iebiezinātā piena krēmu, veido torti.

Pārklāj ar šokolādes glazūru – 100 g šokolādes izkausē ūdens peldē pievienojot 50 g sviesta.

Labu apetīti!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies