Šķiņķa pīrāgs

paasma
paasma 11. marts 2010 00:00
1080

Ja nav idejas vakariņām vai citām dienām, ieskaties Sieviešu Kluba recepšu sadaļā! Tur Tu vienmēr atradīsi ko noderīgu un gardu!

 

Nepieciešams:

Mīklai:

250g miltu

1/2 tējk. cepampulvera

1/2 tējk. sāls

125g gabaliņos sakapāta sviesta

1 ola

2 ēdamk. ledusūdens

 

Pildījumam:

350 g gabaliņos sagriezta apcepta cūkgaļas šķiņķa

125g rīvēts siers

1 mazs sakapāts sīpols

2 ēdamk. rīvmaizes

2 olas

200g skābā krējuma

sāls

pipari

Vēl:

rīvmaize pārkaisīšanai

1 ola apziešanai

 

 

Darba gaita:

1. Miltus sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

{smallpic:1}

2. Pagatavo pildījumu: šķiņķi samaisa ar sieru, sīpoliem un rīvmaizi. Citā bļodā sakuļ olas un krējumu. Pievieno šķiņķa maisījumu, kā arī sāli un piparus.

{smallpic:2}

3. No 2/3 mīklas izveltnē pamatni. Ieklāj veidnē (diametrs 26cm). Mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu un pārkaisa ar rīvmaizi. Iepilda šķiņķa maisījumu. Atlikušo mīklu izveltnē plānā kārtā un uzklāj uz pildījuma. Piespiež maliņas. Ar dakšiņu sadursta vairākās vietās un apziež ar sakultu olu.

4. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes 200° C temperatūrā.

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

 

Paasma

 

Iesūti arī Tu savu pavasarīgāko recepti un laimē dāvanu karti no Iļģuciema maiznīcas! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

 

 

2

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
ilzel 2. maijs 2010 20:03

Nu ļoti garšīgi!!!!! Tagad, kad nogaršoju Tavu meistardarbu, jau plānoju, ka noteikti savējiem mājās tāds jāpagatavo! :)

zaiga 11. marts 2010 15:44

Izkatās garšīgi, jāpamēģina

more 11. marts 2010 13:46

He, he...kaarteejais jaunums vakarinjaas buus ;) Pagatavoshu :)