Skābeņu zupa
Nezinu kas nu kuram mazbudžeta ēdiens, bet mūsmājās skābeņu zupa laikam tomēr pieskaitāmas pie mazbudžeta vakariņām. Parasti gatavoju divām ēdienreizēm 4 cilvēkiem.
Zupu gatavoju uz buljona bāzes:
600 gramu cūkgaļas ribiņu
1 sīpols
1 burkāns
pipari
lauru lapa
Ūdens - 2-3 litri
Gaļu nomazgā, liek aukstā ūdenī, uzvāra, noputo, pieliek piparus, lauru lapu, sīpolu un burkānu. Vāra 1-1,5 stundu uz lēnas uguns. Izkāš buljonu.
Zupai vajadzēs:
4 vidējus kartupeļus
1-2 saujas grūbas
1/2 l burciņa konservētu skābeņu
Vārošā buljonā liek sagrieztus kartupeļus, pieber grūbas, pieber skābenes, uzvāra un vāra minūtes 15-20 līdz grūbas ir gandrīz gatavas. Pieber sagrieztu gaļu, burkānu (sīpolu vārīto neliek atpakaļ). Noņem no uguns un atstāj uz minūtēm 10-15 minūtēm.
Pasniegšanai:
vārītas olas
skābais krējums
Bļodiņā vai šķīvī ar dakšiņu saspaida olu, uzlej zupu un ieliek mazliet skābu krējumu. Pievieno sāli pāc garšas, ja nepieciešams.
Labu apetīti!
Mazbudžeta recepšu konkurss
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.
Es šodien vārīju skābeņu zupu, bet bez gaļas
Man suņuks apėd
Man psiholoģiskas problēmas izmest burkānu
Mums kā reiz vakar bija skābeņu zupa.ļoti garšīgi un ekonomiski. Tik es burkānu gan atpakaļ vairs nelieku. Viss pārējais, kā Tu rakstīji apmėram