Skābeņu zupa

pece
pece 13. februāris 2017 20:16
1494

Nezinu kas nu kuram mazbudžeta ēdiens, bet mūsmājās skābeņu zupa laikam tomēr pieskaitāmas pie mazbudžeta vakariņām. Parasti gatavoju divām ēdienreizēm 4 cilvēkiem.

Zupu gatavoju uz buljona bāzes:

600 gramu cūkgaļas ribiņu 

1 sīpols

1 burkāns

pipari

lauru lapa

Ūdens - 2-3 litri

Gaļu nomazgā, liek aukstā ūdenī, uzvāra, noputo, pieliek piparus, lauru lapu, sīpolu un burkānu. Vāra 1-1,5 stundu uz lēnas uguns. Izkāš buljonu.

Zupai vajadzēs:

4 vidējus kartupeļus

1-2 saujas grūbas

1/2 l burciņa konservētu skābeņu 

Vārošā buljonā  liek sagrieztus kartupeļus, pieber grūbas, pieber skābenes, uzvāra un vāra minūtes 15-20 līdz grūbas ir gandrīz gatavas. Pieber sagrieztu gaļu, burkānu (sīpolu vārīto neliek atpakaļ). Noņem no uguns un atstāj uz minūtēm 10-15 minūtēm.

Pasniegšanai:

vārītas olas

skābais krējums

Bļodiņā vai šķīvī ar dakšiņu saspaida olu, uzlej zupu un ieliek mazliet skābu krējumu. Pievieno sāli pāc garšas, ja nepieciešams.

Labu apetīti!

Mazbudžeta recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Inleila 14. februāris 2017 22:51

Es šodien vārīju skābeņu zupu, bet bez gaļas:)

LosOjosVerdes 14. februāris 2017 15:52 pece

Man suņuks apėd:)

pece 14. februāris 2017 08:57 LosOjosVerdes

Man psiholoģiskas problēmas izmest burkānu :D

LosOjosVerdes 14. februāris 2017 08:24

Mums kā reiz vakar bija skābeņu zupa.ļoti garšīgi un ekonomiski. Tik es burkānu gan atpakaļ vairs nelieku. Viss pārējais, kā Tu rakstīji apmėram