Šīs vasaras gardums - gaileņu mērcīte ar jaunajiem kartupeļiem un saldajā rīsu krems ar zemeņu ķīseli.

Autors: lauruxs, 2015. gada 5. augusts, 11:38:46
Šīs vasaras gardums - gaileņu mērcīte ar jaunajiem kartupeļiem un saldajā rīsu krems ar zemeņu ķīseli.

Šogad jau paspēju pagatavot ko gardu- gaileņu mērcīti ar jaunajiem kartupeļiem. Mmm pat siekalas saskrien mutē atceroties. Bet nu arī vēlos ar jums padalalīties receptē. 

Tātad vajadzēs :

Gailenes apmēram 200gr

Saldais krējums 200gr

Garšvielas - sāls, pipari,zaļumi.

Un, protams, ka jaunie kartupeļi 

Kartupeļus notīra un liek vārīties. Sēnes nomazgā un lielākās var sagriezt sīkāk. Cep sakarsētā eļļā līdz sāk izdalīties sula. Pievieno sāli, piparus un sautē vēl apmēram 5 minūtes, tad pievieno saldo krējumu līdz tas sabiezē. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad kartupeļi gatavi, var pasniegt. Es pa virsu vēl uzberu zaļumus un, protams, ka klāt neaizmirst arī marinētus gurķīšus. 

20150805112522-87130.jpg

Un tā kā bija par daudz nopirkts saldais krējums, tad radās doma pagatavot ko gardu. Un tā radās ideja par rīsu kremu ar zemeņu ķīseli. 

Lai pagatavotu šo gardumu, vajadzēs :

Rīsi 50gr

Piens 300 ml

saldais krējums 300gr

zemenes

Rīsus vāra pienā, kuram pievienots cukurs un vaniļa. Kad piens uzvārījies un rīsi nedaudz ir gatavi, rīsus atstāj zem vāka, lai briest. Zemenes liek vārīties kopā ar ūdeni, kad tās uzvārījušās - vai nu nokāš, vai atstāj un pievieno cukuru pēc garšas, uzvāra vēlreiz un pievieno katupeļu cieti, kas sajaukta ar ūdeni. Maisa līdz iegūst ķīseli. Kad gatavs, atdzesē. Kad rīsi uzbrieduši, uzputo saldo krējumu ar cukuru.  Samaisa kopā ar rīsiem. Pasniedz kopā ar ķīseli.

20150805113818-87381.jpg