Sirmais & Dreibants piedava pavasarigas receptes

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 21. marts 2015 00:00
2333

Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu

20150320200019-57720.jpg

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām.

Sastāvdaļas:

2 svaigas PF “Ķekava” vistas krūtiņas

100g lauku zaļumi;

12 gab. sparģeļi;

8 gab. ķiršu tomāti;

1 sauja spinātu.

Mērcei:

1 ēd.k. kaņepju sēklas;

4 ēd.k. eļļas;

½ ēd.k. citrona sulas.


Pagatavošana:

Sagatavo svaigās vistas krūtiņas – atcīpslo un nogriež liekos taukus. Liek tvaicēties aptuveni 20 minūtes, tad sagriež šķēlītēs. Sparģeļus tvaicē aptuveni 3 minūtes un pārgriež tos uz pusēm. Kaņepju sēklas apcep uz pannas, kad tās atdzisušas, saberž piestā un sajauc ar eļļu un citrona sulu. Sagrieztus lauku zaļumus, sparģeļus un svaigus spinātus kārto uz šķīvja un pārlej ar kaņepju mērci. Ja nepieciešams, apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.


Vistu spārniņu „vālītes”

20150320200049-86189.jpg

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām.

Sastāvdaļas:

20 gab. PF “Ķekava” svaigie vistu spārniņi

Marinādei:

1 ēd.k. medus

2 ēd.k. sojas mērce

1 tējk. rīvēts ingvers

1 tējk. tomātu pasta

1 tējk. sezama sēklas

Mērcei:

200g bezpiedevu jogurts “Lakto”

2 ēd.k. svaiga, sakapāta piparmētra


Pagatavošana:

Vistu spārniņu gaļu atgriež no kaula tievākajā galā un gaļu novelk uz leju, bet neatdala no kaula.

Visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā un marinē tajā spārniņus apmēram stundu. Kad spārniņi iemarinējušies, tos cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Mērcei sajauc bezpiedevu jogurtu kopā ar sakapātu piparmētru un pasniedz ar gatavajiem vistu spārniņiem.


Vistas krūtiņa „papiloti”

20150320200114-31441.jpg

Autors:  veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Recepte 4 personām.


Sastāvdaļas:

4 svaigas PF “Ķekava” vistas krūtiņas

8 gab. pavasara burkāni

8 šķēles pavasara cukini

4 gab. ķiršu tomāti

50g spināti

150ml baltvīns

4 timiāna zariņi

4 pētersīļa zariņi

2 ēd.k. sviests

4 pergamenta loksnes (40x40cm)


Pagatavošana:

No pergamenta izgatavo trīsstūrveida aploksnes. Tajās liek iekšā nomazgātus un sagrieztus dārzeņus, svaigu vistas krūtiņu, sviestu un garšaugus, pārlej visu ar baltvīnu. Aizloka pergamenta aploksni un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes. Servē pergamenta aploksnē, nogriežot tai vienu malu.



Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies