Sinepju gurķi jeb oriģinālā pāraugušu gurķu konservēšana

Autors: pece, 2010. gada 29. augusts, 00:00:00
Sinepju gurķi jeb oriģinālā pāraugušu gurķu konservēšana

Recepte nākusi no 70-to gadu konservēšanas grāmatas un kā tur teikts, recepte laba ar to, ka gurķu izmēram nav nozīmes.


Labus, nepāraugušus guŗķus ar mazām sēkliņām sēkliņām sagriež daiviņās - 6 daļās gareniski, lielākus gurķus nomizo, izņem sēklotni un tad sagriež daiviņās 6-8 atkarībā no gurķu lieluma. Šādi sagatavotus gurķus liek stāvus burkā kārtām ar sagrieztiem sīpoliem, un sinepju sēklām, mazliet ķiploka. (uz litra burku pēc receptes nāk 800-1200 kg gurķu, 2 sīpoli, daiviņa ķiploka), burkās ielej etiķi 9% 4 ēdamkarotes uz 1 l burku.

 

Vāra marinādi - 1/2 l ūdens, 1 ēd.k sāls un 0,5 ēd karotes cukura, 10 melnie piepari, 5 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, 3 krustnagliņas (tās es nelieku, man riebjas pie marinējumiem, izņemot ķirbi), 10 g dilles, 5 g bazilika, 5 g pētersīļu (zaļumus lieku uz aci un jo vairāk zaļumu, jo garšīgāk sanāk, dilles konservēšanai vislabāk ņem kātus vai ziedus) - uzvāra un pavāra 5-10 min. Lej pāi gurķiem un liek sterlizēties - 85 grādos 1/2 l burkas 6 min, 1 l burkas 8-10 min.