Sinepju gurķi jeb oriģinālā pāraugušu gurķu konservēšana

pece
pece 29. augusts 2010 00:00
5975

Recepte nākusi no 70-to gadu konservēšanas grāmatas un kā tur teikts, recepte laba ar to, ka gurķu izmēram nav nozīmes.


Labus, nepāraugušus guŗķus ar mazām sēkliņām sēkliņām sagriež daiviņās - 6 daļās gareniski, lielākus gurķus nomizo, izņem sēklotni un tad sagriež daiviņās 6-8 atkarībā no gurķu lieluma. Šādi sagatavotus gurķus liek stāvus burkā kārtām ar sagrieztiem sīpoliem, un sinepju sēklām, mazliet ķiploka. (uz litra burku pēc receptes nāk 800-1200 kg gurķu, 2 sīpoli, daiviņa ķiploka), burkās ielej etiķi 9% 4 ēdamkarotes uz 1 l burku.

 

Vāra marinādi - 1/2 l ūdens, 1 ēd.k sāls un 0,5 ēd karotes cukura, 10 melnie piepari, 5 smaržīgie pipari, 2 lauru lapas, 3 krustnagliņas (tās es nelieku, man riebjas pie marinējumiem, izņemot ķirbi), 10 g dilles, 5 g bazilika, 5 g pētersīļu (zaļumus lieku uz aci un jo vairāk zaļumu, jo garšīgāk sanāk, dilles konservēšanai vislabāk ņem kātus vai ziedus) - uzvāra un pavāra 5-10 min. Lej pāi gurķiem un liek sterlizēties - 85 grādos 1/2 l burkas 6 min, 1 l burkas 8-10 min.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
madmozele 29. augusts 2010 16:32

Pārauguši gurķi domāti,pat sēklas var izgriezt ārā,recepte nāk no vecas konservēšanas grāmatas,var jau arī mazākus gurķus likt,galvenais jau ir garšvielas un marināde.

malva33 29. augusts 2010 11:41

...dīvaina recepte-virsraksts vēsta par to kā sagatavot pāraugušus gurķus,bet aprakstā pirmais teikums sākas ar to,ka jāņem labi,nepārauguši gurķi....man tā kā būtu skaidrs,bet te ir meitenes ne ar tik lielu pieredzi....un tālāk teksts arī diezgan murgains...