Silta maizīte sliņķu brīvdienu brokastīm!
Tev nav maizes krāsns? Neko nesaproti no rauga mīklas? Negribi daudz kauju pavadīt virtuvē? Jūties debitante virtuvē, bet garšo silta maizīte? Tad šī recepte ir domāta tieši tev!
Atzīšos, ka recepte nav īsti manis izdomāta, bet modificēta gan mainot mazliet sastāvdaļas. Maizītes pagatavošanai būs nepieciešama aptuveni stunda, no kuras lielāko daļu maizīte cepsies cepeškrāsnī.
Tev vajadzēs:
450 g kviešu miltu
1 tase piecgraudu pārslu,
2 ēdamkarotes auzu pārslu
2 ēdamkarotes kviešu kliju (ja nav var iztikt bez)
1 paciņa sausā rauga (7 -11 g) sausais un šķīstošais raugs ir viens un tas pats
375 ml silta ūdens
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
3 ēdamkarotes skāba krējuma (var droši ņemt ar kaudzi)
Var pievienot riekstus, sēkliņas, garšvielas, kaltētus tomātus vai citas sev gardas lietas.
Gatavošana:
Visas sausās sastāvdaļas saber traukā un samaisa.
Tad pievieno krējumu un siltu ūdeni.
Visu kārtīgi samaisa. Var maisīt ar rokām, bet man šķiet ērtāk paņemt mikseri ar mīklas mīcāmām ķepām vai parastajām. Ar mikseri - 2-3 minūtes ar rokām 5 rūpīgi maisām. Liekam rūgt 5 minūtes siltā vietā, ja tādas nav 50 grādos sasildītā cepeškrāsnī.Izņemam no siltuma mīklu, visu vēlreiz kārtīgi izmaisām, liekam formā un liekam iekšā aukstā (!!!) cepeškrāsnī.
Uzliekam 200 grādus un taimeri uz 45 minūtēm.Kad gatavs izņemam laukā, 5 minūtes padzesējam, izņemam no formas, ja ir pacietība dzesējam uz restītēm.Ja maizīti atdzesē, tad ir viegli sagriezt, bet mūsmājās to parasti notiesā siltu!
Kā top maizīte, skaties šajā fotoblogā!
{fotoblog:2197}
"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!
