Sievišķīgais šokolādes kēkss

Autors: isabella, 2013. gada 22. augusts, 10:37:54
Sievišķīgais šokolādes kēkss

Sastāvs

250 ml ūdens; 

130 ml augu eļļa, bet principā var izmantot jebkuru;

180 g cukurs; 

1 ēd.k. vaniļas cukurs; 

1 ēd.k. ar kaudzi kakao;

380 g miltu;

1,5 tējk. cepamais pulveris;

100 g rozīnes +100 g riekstu vai 200 g žāvētu augļu-riekstu maisījums (manā gadījumā - maisījums);

Pagatavošana


Lielā bļodā ieber ūdeni, cukuru un vaniļas cukuru. Samaisa, lai cukurs izšķīst. Pārlej ar eļļu un samaisa. 100 g miltus izsijājam un ieliekam atsevišķā traukā, kur pieberam klāt kakao un cepamo pulveri, samaisam. Pievienojam izsijātos miltus ar kakao bļodā ar ūdeni. Pēc tam atlikušos miltus mazās devās pievienojam mīklai un samaisām. Mīklai pēc konsisnteces būtu jāatgādina biezs krējums. Tālāk vai nu pievienojam žāvēto augļu - riekstu maisījumu mīklai, pirms tam sasmalcinot riekstus un samaisām vai arī nomazgājam rozīnes, nokratām no tām lieko ūdeni, noliekam uz tīra dvieļa, nosusinām, tad apkaisam at 1 ēdamkaroti miltu, riekstus sablenderējam, tad pievienojam riekstus un rozīnes mīklai un samaisām. Mīklu liekam formiņā, cepam 180 grādos 45-50 minūtes.