Sievišķīgais šokolādes kēkss

isabella
isabella 22. augusts 2013 10:37
2819

Sastāvs

250 ml ūdens; 

130 ml augu eļļa, bet principā var izmantot jebkuru;

180 g cukurs; 

1 ēd.k. vaniļas cukurs; 

1 ēd.k. ar kaudzi kakao;

380 g miltu;

1,5 tējk. cepamais pulveris;

100 g rozīnes +100 g riekstu vai 200 g žāvētu augļu-riekstu maisījums (manā gadījumā - maisījums);

Pagatavošana


Lielā bļodā ieber ūdeni, cukuru un vaniļas cukuru. Samaisa, lai cukurs izšķīst. Pārlej ar eļļu un samaisa. 100 g miltus izsijājam un ieliekam atsevišķā traukā, kur pieberam klāt kakao un cepamo pulveri, samaisam. Pievienojam izsijātos miltus ar kakao bļodā ar ūdeni. Pēc tam atlikušos miltus mazās devās pievienojam mīklai un samaisām. Mīklai pēc konsisnteces būtu jāatgādina biezs krējums. Tālāk vai nu pievienojam žāvēto augļu - riekstu maisījumu mīklai, pirms tam sasmalcinot riekstus un samaisām vai arī nomazgājam rozīnes, nokratām no tām lieko ūdeni, noliekam uz tīra dvieļa, nosusinām, tad apkaisam at 1 ēdamkaroti miltu, riekstus sablenderējam, tad pievienojam riekstus un rozīnes mīklai un samaisām. Mīklu liekam formiņā, cepam 180 grādos 45-50 minūtes.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
isabella 22. augusts 2013 14:39 pece

būs jāizmēģina;]
P.S.Paldies par padomiem(F)

pece 22. augusts 2013 14:28

Žāvētos augļus mierīgi visbiežāk var aizstāt ar saldētām/svaigām ogām.

Pēdējais atklājums - keksos daļu šķidruma aizstāt ar sitrusu sulu.

Par šokolādi - vislabāk ir pirkt konditorijas šokolāde - sveramu lielos gabalos, jo tā kūst lēnāk, līdz ar to paliek puskususi kūkās.

isabella 22. augusts 2013 13:35 isabella

vēl var arī šokolādes gabaliņus pievienot pa vidu, vispirms ieliec mīklu formiņā, bet tikai pusi, tad šokolādes gabaliņus un tad vēl atlikušo mīklu

isabella 22. augusts 2013 13:31 Rebeka

ir arī vienkārši, pievieno visu, kas tev patīk, šokolādes gabaliņos ieliec mīklā, tad kad tā jau ir formā, lai tie nenonāktu apakšā, kur tie kūst
man personīgi patīk izkusušie gabaliņi:)

Rebeka 22. augusts 2013 12:58

Izskatās vienkārši būs jāpamēģina, Bet man traki negaršo ne rozīnes ne citi žāvēti augļi. Ko varētu likt to vietā? Tie jau arī dod mitrumu tiem kēksiem parasti un ja neliek tad tie sanāk sausi vai ne? Esmu ēdusi veikalā pirktos kēksiņus ar šokolādes gabaliņiem iekšā, kā tos tur iedabon un panāk lai viņi pavisam neizkūst cepot?