Siera mērcīte ar alu un ķiplokiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 13. jūlijs 2021 08:54
132

Pagatavošanas laiks 15 minūtes + laiks atdzesēšanai

Sastāvdaļas

300 g Čederas siera

2-3 ķiplokspiedē izspiestas ķiploku daiviņas.

100 g krēmsiera

100-120 ml alus

sāls 

Pagatavošana

  1. Sieru sarīvē vai sagriez nelielos kubiņos.
  2. Pievieno ķiploku un krēmsieru – samaisi visu kopā virtuves kombainā vai ar dakšiņu.
  3. Lēni maisot, masai pievieno alu.
  4. Pārliec masu katliņā un silti uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas viendabīgā masā.

Šo mērci var pasniegt siltu (tad tā būs šķidrākā), bet var arī baudīt aukstu, vismaz 2 stundas noturot ledusskapī, lai mērce iegūtu smēriņa konsistenci. 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies