Siera kūka

pece
pece 13. februāris 2017 20:30
1350

Noteikti ne mazbudžeta, bet ļoti garda siera kūka. 

Pamatnei:

160 g selgas vai taml. cepumu

90 g sviesta

1 ēdamkarote cukura

šķipsna kanēļa

Virpusei:

900 g krēmsiera

200 g cukura

3 ēdamkarotes miltu

1 ēdamkarote vaniļas cukura

1 laima miziņa

2 tējkarotes laima sulas

3 olas un 3 olu dzeltenumi vai 5 olas

200 ml trekna (25 vai 30%) skāba krējuma

Glazūrai:

200 ml skābā krējuma

2 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote laima sulas

Pasniegšanai:

Zemenes/avenes - saldētas vai svaigas, blenderētas

Cep pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, sasmalcina cepumus (blenderis ir ideāls šim darbiņam), izkausē sviestu, pievieno cukuru, cepumus, kanēli un sajauc. Formā (23 cm) ieklāj cepamo papīru un ieber cepumu masu, izlīdzina un mazliet piespiež. Cep 10 minūtes, līdz viegli brūns. Ņem laukā un gatavo siera masu.

Siera masa. Lielā bļodā atjauc krēmsieru un cukuru, kuļ masu kamēr staipīga un cukurs izkusis. Iemaisa miltus, vaniļas cukuru, laima sulu un  rīvētu miziņu, visu sakuļ. Atsevišķi sakuļ olas, tās pievieno masai un pievieno skābo krējumu. Izmaisa. Lej virs pamatnes.

Cep kūku. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un  tādā t cep 10 minūtes, tad samazina t līdz 120 grādiem un turpina cept 30 minūtes. Tad izslēdz krāsni, paver mazliet durtiņas un ļauj kūkai atdzist.

Glazē kūku. Sakuļ krējumu ar cukuru un laima sulu un pārlej kūkai. Kūku pēc tam ievieto vēsumā vismaz uz 8 stundām.

Pasniedz ar blenderētām avenēm vai zemenēm. Der kā svaigas tā saldētas.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies