Siera keksiņi

pece
pece 17. janvāris 2016 13:15
1126

Mūsmājās cieņā ir sāļie keksiņi - garšo kā lieliem tā maziem. Esmu cepusi daudz un dažādus, bet nevieni tā sirdī nebija iekrituši, bet šie sanāk ideāli - ne par sausu, ne par slapju, ne par cietu ne par mīkstu - tieši laikā.

Ar šiem mēdzam cienāt arī viesus.

Lai tos pagatavotu vajadzēs:

300 g kviešu miltu

1 tējkarote cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarote sodas

400 g sarīvēta cietā siera (es ņemu atkarībā no skopuma pakāpes konkrētā brīdī un skatos kas ir ledusskapī, bet pusi mierīgi var likt kādu akcijas sieru - krievijas/holandes)

240 g bezpiedevu jogurta (tauku saturam nav nozīmes)

55 g kausēta sviesta

2 olas

Sanāk gardi arī bez papildus piedevām, bet šos mierīgi var papildināt ar kapātām zaļajām olīvēm un krabju nūjiņām, olīvēm un svaigu vai kūpinātu lasi, olīvēm un bekonu, vai tikai olīvēm.

Tie, kas bildē ir ar olīvēm un krabju nūjiņām.

Kā jau visiem keksiņiem vienā traukā samaisa visu, kas berams - miltus, sodu, cepamo pulveri, cukuru.

Otrā traukā samaisa sieru, olas, jogurtu un sviestu.

Tad samaisa visu kopā un iemaisa piedevas. Liek formiņās 2/3 pilnas un liek sakarsētā cepeškrāsnī.

Cep 200 grādos 15-20 minūtes. Sanāk apmēram 12 keksiņi.

Lai labi garšo!

Piedalies Janvāra blogu konkursā

20151008140647-14371.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 17. janvāris 2016 21:16

Šis varētu garšot manam vīram. Paldies :) (Y)

Kerstyna 17. janvāris 2016 15:21

(Y) Man patīk, ka pa vienkāršo... manam Slinkumam arī patīk :)

Ciao 17. janvāris 2016 15:12

Paldies, ir idejas apgreidam (Y)