Šī rīta sātīgā putra

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 10. aprīlis 2016 17:42
1533

Tā kā mēs itin bieži ēdam tieši visdažādāko graudu putras brokastīs, tad nākas mazliet pacensties tās pilnveidot, padarīt interesantākas, lai bērniem un pašiem neapnīk. Šī putra reiz radās brīdī, kad mājās gandrīz nekā nebija, izņemot dažādu graudaugu iepakojumus un vēl šis tas. Šobrīd šo putru ēdam apmēram reizi mēnesī vēlajās brokastīs, jo uzvārīt nevar 5 minūtēs gluži, toties ir ļoti sātīga un garšīga.

4 personām+ 1 mazai personībai:D nepieciešams:

Piens -1,5 glāze

Ūdens -1,5 glāze (var arī vārīt tikai ūdenī vai tikai pienā, es parasti leju pusi uz pusi)

Miežu putraimi- 3/4 krūzes

Ķiploki- 4-5 daiviņas

Puravs- kādi 15 cm kāta

Trikāta Emmental siers- 120 g

Šampinjoni-100 g

Rukola sauja

Pagatavošana:

Uz pannas izkausē ēdamkaroti Trikātas sviesta (rimi šobrīd bija akcija!), liek smalki sagrieztu ķiploku un puravu, mazliet apcep, pievieno sēnes un visu sacep kopā apmēram 4 minūtes, pievieno rukolu un atstāj malā.

Uzvāra katlā pienu/ūdeni, ber klāt putraimus un uz vidējas uguns vāra apmēram 12 minūtes. Kad putra gandrīz gatava, beram klāt sarīvētu sieru un maisam, maisam, maisam. Kad putra vārījusies 15-20 minūtes, griežam uguni nost, uzliekam vāku katliņam un atstājam uz kādu brīdi, lai savelkas. Sāli neberu, jo siers ir pietiekoši sāļš.

Tad liek putru šķīvī un tai pa virsu saceptās sēnes ar ķiplokiem un rukolu.

Enerģētiskā vērtība 1 porcijai ap 300 kcal.

 

Otrs variants ir šo pašu putru pasniegt ar medū (apmēram 1 tējkarote) sasautētu bumbieri, kam pāri pārbērts kanēlis. Dikti garšīgi!20160410172945-65763.jpg

TRIKATA sieru recepšu konkurss

20160323224136-57484.jpg 

Māksla izgaršot!

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 10. aprīlis 2016 19:54

O, kaut kas interesants :) (Y)

pece 10. aprīlis 2016 19:21

Putrā iebērt sieru, man varētu garšot!