Sēņu karbonādes

miranda
miranda 27. augusts 2010 05:52
2072

Kad klāt ir sēņu laiks, mežā meklēju bērzlapītes. Tās es pazīstu jau kopš agras bērnības, turklāt labi noder mana mīļākā sēņu ēdiena pagatavošanā.

 

Nepieciešams:

svaigas bērzlpaītes

ola

milti

sāls

pipari

citas sev tīkamas garšvielas

eļļa

Svaigas bērzlapītes nomazgājam un novelkam sārto ādiņu. Apviļājam sēni miltos, pēc tam olā, kurā iejaukta sāls, pipari un citas garšvielas, un liekam uz pannas cepties no abām pusēm. No garšvielām vēl izvēlos Anniņu bez sāls, reizēm sakapāju zaļļumus un pievienoju oliņai.

 

Man un ģimenei ļoti garšo!

Labu apetīti! :)

Attēls no www.pirtslietas.lv

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
misslaila 27. augusts 2010 14:45

Mmmm....šis ir super garšīgi :)

miranda 27. augusts 2010 14:04

Tikko pamanīju, ka pievienots pie gaļas ēdieniem, bet vispār jau te no gaļas nav ne smakas. :D

miranda 27. augusts 2010 13:59

Kāpēc tad nevar cept? Nu, nezinu, tā bija pirmā sēnu, ko man iemācīja atpazīt. Piekrītu, ka bērzlapes ir vairāku veidu, bet es griežu tikai sārtās. Tās, manuprāt, taču visi pazīst. :)

Rebeka 27. augusts 2010 13:55

Esmu arī ēdusi šādas, ļoti garšīgi, m,an šķiet ka bērzlapes var cept, tik jauzmanās, jo bērzlapes ir dažādas, un tie kas tās sugas tik labi nepārzin, labāk nevajag, ne visas var cept!!

27. augusts 2010 13:16

Vai tad bērzlapītes var cept?