Sēnītes ar bērnības garšu

pece
pece 26. decembris 2016 12:14
1536

Ar šiem cepumiem man asociējas mana bērnība un skolas laiks, kad šos cepumus cepa mana mamma un vēlāk es pati. Cepumus lielākā daļa atpazīst kā Sēnītes.

Lai pagatavotu šos cepumus vajadzēs speciālu pannu:

20161226120902-19133.jpg

Lai pagatavotu mīklu vajadzēs:

20161226120945-67258.jpg

200 g sviesta

200 g skābā krējuma

4 olas

1 glāze cukura

šķipsniņa sāls

1/3 tējkarotes sodas

Gatavošanas process:

Izkausē sviestu un atdzesē līdz istabas temperatūrai:

20161226121042-35679.jpg

Sajauc visas šķidrās sastāvdaļas - krējumu, olas, sviestu. Pievieno sāli, cukuru, miltus:

20161226121120-92411.jpg

Visu rūpīgi sajauc - masai jāsanāk tāda kārtīga skāba krējuma konsistencē (tāda ar 30-35% tauku saturu, ne tāda kā tiem plānajiem, līstošajiem, liesajiem).

20161226121150-78110.jpg

Uzsilda pannu un lej iekšā mīklu - 2 lielas ēdamkarotes mīklas ar kaudzi, tā lai sanāk pilna un līdzena. Aiztaisa ciet un katru pusi cep 2 minūtes, labāk izcepās, ja pa laikam apgroza puses -kopā 4 maksimāli 5 minūtes.

Izceptos cepumus kārto traukā:

20161226121223-90204.jpg

Cepumu trauku rūpīgi sargā no mazām un lielām roķelēm, jo citādi nedabūs nedz atdzist, nedz tapt izrotāti.

Rotāšanai ņem šokolādi - šajā gadījumā kulinārijas piena šokolāde, bet der jebkura - tumša, piena, balta, pievieno mazliet sviesta vai saldā krējuma un izkausē ūdens peldē.

Blakus noliek rotājumus un ļauj mazām un lielām  roķelēm vaļu - vispirms šokolādē, tad rotājumos.

20161226121328-90108.jpg

Lūk arī rezultāts:

20161226121359-38435.jpg

Lai labi  garšo!

Decembra recepšu konkurss

20161206085139-11592.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies