Sēnītes ar bērnības garšu
Ar šiem cepumiem man asociējas mana bērnība un skolas laiks, kad šos cepumus cepa mana mamma un vēlāk es pati. Cepumus lielākā daļa atpazīst kā Sēnītes.
Lai pagatavotu šos cepumus vajadzēs speciālu pannu:
Lai pagatavotu mīklu vajadzēs:
200 g sviesta
200 g skābā krējuma
4 olas
1 glāze cukura
šķipsniņa sāls
1/3 tējkarotes sodas
Gatavošanas process:
Izkausē sviestu un atdzesē līdz istabas temperatūrai:
Sajauc visas šķidrās sastāvdaļas - krējumu, olas, sviestu. Pievieno sāli, cukuru, miltus:
Visu rūpīgi sajauc - masai jāsanāk tāda kārtīga skāba krējuma konsistencē (tāda ar 30-35% tauku saturu, ne tāda kā tiem plānajiem, līstošajiem, liesajiem).
Uzsilda pannu un lej iekšā mīklu - 2 lielas ēdamkarotes mīklas ar kaudzi, tā lai sanāk pilna un līdzena. Aiztaisa ciet un katru pusi cep 2 minūtes, labāk izcepās, ja pa laikam apgroza puses -kopā 4 maksimāli 5 minūtes.
Izceptos cepumus kārto traukā:
Cepumu trauku rūpīgi sargā no mazām un lielām roķelēm, jo citādi nedabūs nedz atdzist, nedz tapt izrotāti.
Rotāšanai ņem šokolādi - šajā gadījumā kulinārijas piena šokolāde, bet der jebkura - tumša, piena, balta, pievieno mazliet sviesta vai saldā krējuma un izkausē ūdens peldē.
Blakus noliek rotājumus un ļauj mazām un lielām roķelēm vaļu - vispirms šokolādē, tad rotājumos.
Lūk arī rezultāts:
Lai labi garšo!