Selerijas sakņu zupa

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 29. februāris 2016 17:48
2542

Neticēsiet, bet virsrakstā minēto sakņu zupa ir patiesi izcils gardums! Krēmīga, maiga, bet sātīga. Interesantu garšu. Manuprāt, pavisam nenovērtēta sakne.

Nepieciešams:

vistas buljons-1000 ml

seleriju zaļumi (man bija pāris kāti kopā ar zaļumiem)

2 sīpoli

4 kartupeļi

800 g-1 kg seleriju sakņu

50 ml saldā krējuma

kaltētais timiāns-kāda tējkarote

Vispirms samizo dārzeņus, sagriež kubiciņos. Uz pannas izkausētā sviestā pacep seleriju kātus un zaļumus, pievieno sasmalcinātu sīpou un cep, līdz tas ir zeltains.Tikmēr uzkarsē buljonu. Kad sīpols zeltains, visu pannas saturu liek iekšā buljonā, pievieno kartupeļus un selerijas sakni un timiānu, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra gatavu. Sanāk kāda pusstunda. Kad gatavs, visu blenderē, līdz izveidojas bieza masa. Pielej klāt saldo krējumu un vēlreiz uzvāra. Ja ir, var pārbērt svaigu timiānu.

Meitenes, neticēsiet, bet garša tik tiešām ir pārsteidzoši laba un tekstūra tik krēmīga..... mmmmm...

P.S. Ja nu ļoti kārojas gaļu, var pārbērt ar saceptu bekonu.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies