Sālītas sēnes

Autors: Inleila, 2017. gada 1. oktobris, 22:57:16
Sālītas sēnes

Neesmu vēl liela sēņu pazinēja un tāpēc mežā sēņojot pievienojos kompānijas pēc un fotosēņošanai:) Bet šogad pirmo reizi salasīju 2 lielus grozus sēņu, kurus vēlāk pēc kaimiņienes ieteiktās receptes iesālīju:) Interesantākais, ka  par sēņu nosaukumu latviski neesmu pārliecināta, meklējot atradu, ka tās līdzīgas atmatenēm, krievu valodā sēņu nosaukums:turki. Vēl saucot par meža šampinjoniem, jo tiešām sacepot garšo līdzīgi. Tātad recepte salīto sēņu, kuras ļoti garšīgas sanāca!

Sēnes notīra, nomazgā, sagriež un novāra 15-20 min. Nolej ūdeni un liek kādā dziļā traukā un sēnēm pakāpeniski pieber klāt sāli un pieliek klāt 2 ķiploku galviņu daiviņas, kas sagrieztas uz pusēm un kādu dilles kātu vai upeņu lapas. Visu apmaisa, nopresē un šķīvi virsū un kādu smagumu ( es liku kastroli ar ūdeni) un gar šķīvja malām mazliet novārītu aukstu ūdeni uzlej, kuru pārdienās nolej un pielej tīru. Sālijās sēnes 5 dienas. Tad pārliku izkarsētās burciņās un pa aukšu mazliet eļļu uzlēju, tādu kā vāciņu. Un vāku virsū un ledusskapī!:)

Konkurss: Sēņu trakums

20170922110626-66106.jpg