Saldēti dārzeņi- par vai pret?

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 10. marts 2010 00:00
2924

Saldētiem dārzeņiem ir augstāka uzturvērtība nekā svaigiem – pie šāda slēdziena nonākuši Lielbritānijas zinātnieki.

{smallpic:1}

Pat 45% no uzturvērtības tiek pazaudēta, kamēr produkts nokļūst uz mūsu galda. Pārtikas pētniecības institūts ir nācis pie secinājumiem, ka dārzeņi, kas tūlīt pēc novākšanas tiek sasaldēti, ir ar augstāku uzturvērtību nekā veikalos pieejamie svaigie dārzeņi, lai arī kā veikali reklamētu, ka visi dārzeņi ir pilnīgi svaigi. 16 dienu laikā zaļās pupiņas zaudē 45% uzturvērtības, brokoļi un puķkāposti 25%, zaļie zirnīši 15%, burkāni 10%.

 

Vai Jūs pērkat saldētus dārzeņus un augļus? Kāpēc? Un kā Jūs izmantojat?

 

Ilze Lipska, Sieviešu Kluba Uztura redaktore

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
ilzel 10. marts 2010 21:05

Veikalā saldētus dārzeņus vai ogas sen neesmu pirkusi, bet paši gan kaut ko sasaldējam - kā no dārza novācam ,tā saldētavā pa porcijām iekšā.

delfinish22 10. marts 2010 15:56

pērku saldetas ogas,jo pasu saldetas beigusas...

heima 10. marts 2010 15:01

ļoti reti es pērku,jo man kaut kā patīk svaigi. Bet pati gan ogas saldēju)

muuna 10. marts 2010 14:14

es reizēm pērku saldētus. ja gadās vēlās vakariņas, tad nekas nav jāgriež - uzber uz vok pannas pāris paciņu ar dažādu dārzeņu asorti, sasautē, pārlej ar saldo krējumu un garšvielām un ņam, ņam :)) Viss sagriezts, gatavs un nav jāķēpājas.

10. marts 2010 11:58

nepērku, negaršo ...

happy2012 10. marts 2010 11:16

man ir saldetas ogas,bert saldeetus darzenus perku..jo labak saldetus neka kimiskus svaigus!

taurenis 10. marts 2010 11:13

Mēs savā ikdienā lietojam diezgan daudz dārzeņu, dārzeņu zupas, sautējumi, sacepumi. Jā mēs pērkam saldētos dārzeņus, gan miskli, gan piemēram atsevišķi puķkāpostus, burkāni un zirnīši gan mums no sava dārziņa, bet pārējos pērkam. Nesaskatu saldētos dārzeņos neko sliktu

rolly 10. marts 2010 10:59

tā kā man nav dārziņa, tad saldētos visai bieži pērkam, dāŗzeņus, augļus ne. Zupām, sautējumiem utml.

vandzi 10. marts 2010 10:48

Ziemas periodā izvēlos gan saldētos produktus (ziedkāpostus, brokoļus), gan svaigos. Svaigie galvenokārt ir pagrabā noglabātie vasaras labumi: burkāni, kāļi, ķirbji, kartupeļi, bietes.
Ziemas periodā izaudzētie dārzeņi ir siltumnīcas produkts un bieži vien nav veselīgākais variants (mans viedoklis), tādēļ ceru, ka saldētajos šo nelabo vielu varētu būt mazāk, bet to jau nevar izkontrolēt, kad saldētie dārzeņi ir novākti un iepakoti.
Vasarā gan priekšroku dodu svaigiem dārzeņiem un ogām.
Dārzeņus pievienoju gandrīz katrā ēdienreizē, lai šķīvī uzzied krāsainība - rīsi ar tvaicētiem dārzeņiem, dārzeņu zupas vai vienkārši dārzeņi.

liiga 10. marts 2010 09:20

Mums ir saldēti dārzeņi-puķu kāposti,burkāni,zaļie zirnīši. Mēs paši saldējām. Bet ja godīgi man negaršo...

Rebeka 10. marts 2010 08:37

Tas pats esot par mazuļu burciņēdienu, saka ka tas esot veselīgāks, jo pagatavots uzreiz pēc ražas no svaigiem dārzeņiem.

Es sen neēsmu pirkusi, bet agrāk ēdu brokastīs ceptus dārzeņus (kurus izvilku no saldētavas)

olchen 10. marts 2010 00:03

Pērku spinātus, jo ziemā tos svaigus par saprātīgu cenu nopirkt nevar. Pērku zaļos zirnīšus, jo svaigā veidā tos var dabūt tikai vasarā un tikai panašķoties. Pērku ķiršus kūkām un desertiem, jo mani apmierina gan kvalitāte, gan garša. Citādi dodu priekšroku svaigiem dārzeņiem un augļiem.

P.S. Pati arī sāldēju augļus, ogas un nedaudz dārzeņus.