Salāti "Pretstati"

upenes
upenes 24. maijs 2012 10:30
643

Piesakoties šim projektam, biju gatava visam, bet vēl joprojām, uzzinot pirmā ēdiena sastāvdaļas, bija neliels šoks. Tikai pirmais ēdiens un jau ZIVS.

Tā kā ne zivis, ne gaļu neēdu, pagāja laiciņš domājot, kādas garšas kombinācijas saderētu kopā. Bija skaidrs, ka pie svaigas zivs netikšu un kaut kas jāgudro ar auksti kūpinātu.

Kad zināju, kādas būs salātu sastāvdaļas, bija jāizdomā, kāda mērce šeit varētu iederēties vislabāk, jo ar mērci vien var panākt pārsteidzošu garšu. Šī mērce ļoti labi garšo arī pie svaigajiem jauno lapiņu salātiem.

Man patīk eksperimentēt ar garšas kārpiņām, tāpēc salātos saliku kopā dažādas garšas: sāļš, skābs, salds.

Arī struktūras ziņā šajos salātos ir pretstati - mīksts (olas, avokado, lasis), svaigs un kraukšķīgs (spināti) un ciets (mandeles), lai ir kaut kas, ko kost. 

Pagatavošanas procesu skati fotoblogā! 

{fotoblog:2489}

Šefpavāra pirmais uzdevums: pievienojies 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
merita 24. maijs 2012 14:43

Man aizviļņoja uzstāisīt tādu salātu....

upenes 24. maijs 2012 13:54

Paldies! :)

Sieviešuklubs.lv 24. maijs 2012 11:51

Gardi un veselīgi salātiņi, paldies par recepti! :)