Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 27. decembris 2019 11:44
187

Iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne

Nepieciešams:

1 lielais iepakojums salātu maisījuma 

1 svaigs gurķis, sagriezts kubiņos 

200 g zaļo vai melno olīvu bez kauliņiem 

100 g granātābola sēkliņu 

5 ēd. k. lazdu riekstu eļļas (var arī izmantot olīvu vai citu eļļu) 

3 ēd. k. sojas mērces 

3 ēd. k. aveņu etiķa vai balzametiķa, kuram pievieno 1 tējk. aveņu ievārījuma 

12 ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm 

200 g vītinātas gaļas plānās šķēlēs 

250 g marinētu sēņu 

100 g rīvēta cietā siera 

150 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti

Pagatavošana:

Salātu maisījumu sadala pa četriem šķīvjiem vai izvieto lielā, lēzenā šķīvī. Vītināto gaļu saplēš ar pirkstiem un izbārsta virs salātiem. Uzkaisa sēnes, tomātus, olīvas, sieru un gurķus. Lazdu riekstus ievieto maisiņā un nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli. Pārkaisa salātiem. Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa, pārlej salātiem. Apkaisa ar granātābolu sēkliņām. Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena. Var arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies