Rudzu pārslu cepumi ar marcipānu un valriekstiem
Šī gada nogalē nikoejos ar vecām receptēm - daļu no tām atstājot to sākotnējā izpildijumā, bet citās atļaujos paeksperimentēt. Kā jau vienmēr, ne visi eksperimenti ir ar izcilu rezultātu, bet šie cepumi sanaca tiešām gardi.
Lai tos pagatavotu būs nepieciešams:
150 g sviests
100 g brūnā cukura
3 olas
300 g rudzu pārslu
50 g kviešu miltu
kanēlis
100 g marcipāna masas
100 g kapātu valriekstu kodolu
Gatavošana:
75 g sviesta (pusē no daudzuma), apgrauzdē rudzu pārslas, atdzesē.
Kamēr dziest pārslas, saputo olu baltumu. Otrā traukā saputo sviestu ar cukuru, marcipāna masu, kanēli, olu dzeltenumiem, pievieno miltus, grauzdētās pārslas, valriekstus. Masā iejauc/iecilā saputotos ulu baltumus. Ar karoti liek masu uz plāts, kura izklāta ar cepampapīru.
Cepumus cep 180 grādos minūtes 10-15. Jāvaktē, lai nepiedeg.
Vēlams ļaut cepumiem pāris dienas nostāvēties, jo tikko no cepešplīts tie ir diezgan pacieti.
Labi dāvanai:
Lai labi garšo!