Rudzu pārslu cepumi ar marcipānu un valriekstiem

pece
pece 26. decembris 2016 12:04
1308

Šī gada nogalē nikoejos ar vecām receptēm - daļu no tām atstājot to sākotnējā izpildijumā, bet citās atļaujos paeksperimentēt. Kā jau vienmēr, ne visi eksperimenti ir ar izcilu rezultātu, bet šie cepumi sanaca tiešām gardi.

Lai tos pagatavotu būs nepieciešams:

150 g sviests

100 g brūnā cukura

3 olas

300 g rudzu pārslu

50 g kviešu miltu

kanēlis

100 g marcipāna masas

100 g kapātu valriekstu kodolu

Gatavošana:

75 g sviesta (pusē no daudzuma), apgrauzdē rudzu pārslas, atdzesē.

Kamēr dziest pārslas, saputo olu  baltumu. Otrā traukā saputo sviestu ar cukuru, marcipāna masu, kanēli, olu dzeltenumiem, pievieno miltus, grauzdētās pārslas, valriekstus. Masā iejauc/iecilā saputotos ulu baltumus. Ar karoti liek masu uz plāts, kura izklāta ar cepampapīru.

Cepumus cep 180 grādos minūtes 10-15. Jāvaktē, lai nepiedeg.

Vēlams ļaut cepumiem pāris dienas nostāvēties, jo tikko no cepešplīts tie ir diezgan pacieti.

Labi dāvanai:

20161226120145-39342.jpg

20161226120322-19361.jpg

Lai labi garšo!

Decembra recepšu konkurss 

20161206085139-11592.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies