Rudens zupa

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 7. oktobris 2016 16:02
1466

Cerams, ka visiem tupeņi no lauka novākti. Var sākt domāt, kā tās tonnas notiesāt:D Un vai pazīstat superkāpostu kale? Tad nu man ir viena recepte, kur abi šie rudens produkti savārīti vienā zupā. Lielie plusi-ātri pagatavojama, garšīga, veselīga (kale kāposts ir dzelzs avots, pilns šķiedrvielu), ja pacenšas, zupu var padarīt gandrīz vai kalorijām zemu produktu:)

Vajadzīgs:

5 kartupeļi

Apmēram 100 g kale kaposta

3 glāzes piena

2 glāzes saldā krējuma (šo pilnīgi noteikti var aizstāt ar pienu vai 10% saldo krējumu)

2 glāzes ūdens (dārzeņu buljons)

Sīpols

Kūpināta gaļa vai desa apmēram 150 g (var arī nelikt)

Garšvielas (pipari, asā paparika, koriands, lauru lapas utt. pēc gaumes)

Vispirms uz pannas sacep smalki sagrieztu gaļu, tad pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ātri apcep. Pievieno garšvielas. Uzlej pienu un ūdeni, saldo krējumu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra aptuveni 15 minūtes uz mazas uguns. Kad kartupeļi jau gatavi, pievieno smalki sagrieztu kale un pavāra vēl 10 minūtes. 

Ja kāds nezina, kāds ir kale un kur to tirgo-pērku Rimi, iepakojumā pa 180 g no Dimdiņiem. Izskatās šādi 20161007155006-56115.jpg

Zupa garšo visiem. Goda vārds, visiem-pat puikas prasīja papildu porciju. Zupa ir it kā maiga, jo vārīta pienā un saldajā krējumā, bet kale kāposts ļoti labi kontrastē ar kartupeli. Un tas košais zaļums arī acīm tīkams zupas šķīvī:) Ļoti laba rudens pusdienu zupa. 

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 7. oktobris 2016 23:54 ofelija

Mīļā sirds, jau rakstīju, ka, ja pacenšas, zupu var padarīt ēdamu arī tiem, kas skaita kalorijas:) Es citreiz neleju saldo krējumu. Un, kā zināms, pienam tauku saturs arī dažāds.

ofelija 7. oktobris 2016 21:53

Man loti garso kale kaaposts visos variantos,bet es nespeeju iedomaaties savienojumu ar pienu un saldo krejumu!Man liekas,ka vareetu buut loti trekna!

Linduchy 7. oktobris 2016 19:47

Es kaut kā arī neesmu sadraudzējusies ar kalē kāpostiem, bet varbūt ir vērts dot vēl vienu iespēju šim zaļajam brīnumam :) (Y)

Ciao 7. oktobris 2016 18:11

Kalē vispār man garšo, es viņu gan ēdu svaigu.. lai padarītu mīkstāku var "samīcīt" ar avokado :)

Nymph 7. oktobris 2016 16:55

Vispār man kalē negaršo, bet šo pat varētu izmēģināt! :)