Rudens sautējums zemnieku gaumē

Linduchy
Linduchy 23. oktobris 2017 07:21
1082

Rudenī organisms pieprasa sildošu un sātīgu maltīti. Rudens raža ir novākta. Bagātīgie lauku labumi ļauj radoši izpausties virtuvē, gatavojot patiesi gardus, krāsainus un veselīgus ēdienus, lai prieks acīm un bauda vēderam.

Rudens sautējuma zemnieku gaumē pagatavošanai būs nepieciešams (5-6 podiņiem):

  • 4 žāvētās cepamdesiņas
  • 2 dzeltenās bietes
  • 5 nelieli kartupeļi
  • 2 sarkanas paprikas
  • 1 asais zaļais pipars
  • 2-3 nelieli baklažāni
  • 1 sīpols
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • buntīte pētersīļu
  • 100-150g skābētu kāpostu ar ķimenēm
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Nomizo dzeltenās bietes, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties katliņā nelielā ūdens daudzumā.

Nomizo un sagriež kartupeļus – nelielus kartupeļus var sagriezt 4 daļās. Pievieno kartupeļus bietēm, lai nedaudz pavārās.

Pēc 10-15 minūtēm pievieno pusdaiviņās sagrieztus baklažānus. Ļauj visam sautēties kādas 5 minūtes. Tikmēr iztīra papriku un aso piparu no sēkliņām, sagriež gabaliņos un pievieno sautējumam.

Sagriež sīpolu, ķiplokus un desiņas. To visu, kā arī skābētos kāpostus pievieno sautējumam un visu kārtīgi samaisa.

Ļauj sautēties vēl 20-30 minūtes, tad pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārkaisa pāri sakapātus pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa un pārbauda, vai bietes ir pietiekami mīkstas. Bietēm nav jābūt pilnīgi mīkstām, lai tām saglabātos nedaudz kraukšķīgums.

Sautējumu pasniedz ar krējumu un svaigi sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies