Rīvētu ābolu kūka...

Autors: Aggie, 2011. gada 13. februāris, 00:00:57
Rīvētu ābolu kūka...

Sastāvdaļas:

1/2 kg ābolu (skābu)

100 g miltu

50g + 1 tējk. sviesta

70g + 30g pārkaisīšanai cukura

citrona sula

rīvēta citrona miziņa 

1+2 olas

2+3 ēd.k. krējuma

tējk. cepamā pulvera

ēd.k. vanilīncukura

šķipsniņa sāls

ēd. k. aprikoža ievārījuma

mandeļu skaidiņas

rīvmaize

Sviestu saputo ar 70 g cukura un šķipsniņu sāls.

Pievieno rīvētu citrona miziņu, 1 olu, 2 ēd. k. krējuma.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, irmaisa sviestā un samīca mīklu. 

Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi un ieklāj mīkllu.

Ābolus nomizo un sarīvē, pievieno citrona sulu, 3 ēd. k. cukura, vanilīncukuru. Sajauc un liek masu virs veidnē ieklātās mīklas. Pārkaisa kūku ar cukuru un cep apmēram 40 min. 200°C. 

Uzsilda  ievārījumu ar sviestu ūdens peldē, pārziež pāri kūkai, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un liek atpakaļ krāsnī un cep vēl apmēram 15 min.