Rīvētu ābolu kūka...

Aggie
Aggie 13. februāris 2011 00:00
1726

Sastāvdaļas:

1/2 kg ābolu (skābu)

100 g miltu

50g + 1 tējk. sviesta

70g + 30g pārkaisīšanai cukura

citrona sula

rīvēta citrona miziņa 

1+2 olas

2+3 ēd.k. krējuma

tējk. cepamā pulvera

ēd.k. vanilīncukura

šķipsniņa sāls

ēd. k. aprikoža ievārījuma

mandeļu skaidiņas

rīvmaize

Sviestu saputo ar 70 g cukura un šķipsniņu sāls.

Pievieno rīvētu citrona miziņu, 1 olu, 2 ēd. k. krējuma.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, irmaisa sviestā un samīca mīklu. 

Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi un ieklāj mīkllu.

Ābolus nomizo un sarīvē, pievieno citrona sulu, 3 ēd. k. cukura, vanilīncukuru. Sajauc un liek masu virs veidnē ieklātās mīklas. Pārkaisa kūku ar cukuru un cep apmēram 40 min. 200°C. 

Uzsilda  ievārījumu ar sviestu ūdens peldē, pārziež pāri kūkai, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un liek atpakaļ krāsnī un cep vēl apmēram 15 min. 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Aggie 13. februāris 2011 14:48

Tashinka

...pievieno tik daudz miltu, kamēr vari samīcīr mīklu... bet ja grib plātsmaizi, tad vaidzēs pievienot vairāk sastāvdaļu, jo šis daudzums ir apaļo kūku pannu...

rasas 13. februāris 2011 14:31

...īpaši noderīgi tiem, kuri paši neprot gatavot :D bet gardi.. mmm... :)

madmozele 13. februāris 2011 11:18

Ņamma...

taschinka 13. februāris 2011 08:57

Tikko atradu tabulu visiem produktiem,cik grami,cik ml vienā ēd.k un tēj.k,tad jau manu recepšu rinda pieaugs :D jo līdz šīm izlaidu tās,kur norādīts uz gramiem.:)

taschinka 13. februāris 2011 08:52

Te tik tad vajadzīga tāda īsta ēdamkarote,man ir 15ml vai tā ir īsta?

feelgood 13. februāris 2011 08:49

ņem ar ēdamkarotēm!:) milti ir 25g,ēdam karotē
cukurs ari 25g.ēd.karote.nedaudz matemātikas un gatavs!
nu un pārejais jau ir norādīts karotēs!

taschinka 13. februāris 2011 08:34

Man ar garšo ābolu platsmaizes,bet tavā receptē milti uz gramiem un tā kā mav svaru,es pēv tādas nevaru gatavot.
Es ņemu receptes,kur sastavdaļas ir uz glāzēm,vai karotēm ;)

Ilze_Liekmane 13. februāris 2011 06:09

ņammm, izskatās ļooti gardi, es arī nočiepšu recepti :)

sanny 13. februāris 2011 02:14

baigi garšīga izskatās.. saglabāju favorītos :)