Rīsu salāti ar svaigiem gurķiem, sīpolu marinādi un zaļumiem

olchen
olchen 18. marts 2011 16:30
1976

Burvīgi auksti salāti, kas var būt gan patstāvīgs ēdiens, gan pasniegti kompānijā ar aukstām gaļas vai zivju uzkodām. Burvīgs pavasara ēdiens- pirmie vietējie gurķi nu jau klāt un lieliski atsvaidzina sīpolu marinādes garšu. Burvīga recepte- vienkārša un oriģināla, katra veģetārieša cienīga.

 

Vajadzēs:

 

1 tase brūno rīsu

1 gurķis

bunte diļļu (oriģinālā receptē pētersīļi un piparmētras)

3 sīpoli

3 ķiploka daiviņas

4 ēd.k. eļļas (olīveļļa vai vīnogu kauliņu)

2 tējk. cukura

2 ēd.k. sojas mērces

1 tējk. sezama eļļas

1/4 tējk. sāls

1 ēd.k. rīsu etiķa

1 ēd.k. laima sulas

svaigi malti melnie pipari

 

Pagatavošana:

 

Rīsus izvāri lielā ūdens daudzumā. Gataviem rīsiem nolej ūdeni un atdzesē. Šajos salātos labāk izmantot tieši brūnos, neapstrādātos rīsus, jo tiem ir savādāka tekstūra un tiek neuzsūks marinādi tā kā baltie rīsi.Kad rīsi būs jau atdzisuši, smalki sakapā sīpolus un ķiplokus un apcep tos eļļa līdz tie kļūs zeltaini. Izslēdz uguni un pievieno sīpoliem cukuru, sojas mērci, sezama eļļu, sāli, rīsu etiķi un laima sulu. Atstāj marinādi ievilkties.Gurķus sagriez kubiciņos, zaļumus smalki sakapā. Man šoreiz bija tikai dilles, bet nākošajā reizē noteikti izmēģināšu arī pētersīļus un piparmētras, kā tas bija dots oriģinālajā receptē.Sajauc bļodā rīsus ar sīpolu marinādi, pievieno gurķus, zaļumus un svaigi maltos piparus pēc garšas. Ja plāno salātus pasniegt vēlāk, tad gurķus liec pēdējā kārtā īsi pirms pasniegšanas lai tie neatsulojas. Veselībā!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies