Rīsu ēdienu receptes no restorāna “36.līnija” īpašnieka un šefpavāra Laura Aleksejeva

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 15. marts 2016 16:14
1620

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē (plova rīsi)

Rīsi 500 g

Trekns jērgaļas šķiņķis bez kaula 500 g

Burkāni    300 g

Sīpoli      300 g

Ķiploki   3 galviņas

Sauss kumīns 1 ēdamkarote

Gaišās rozīnes 100 g

Vārīti turku zirņi 100 g

Dzidrināts sviests

Sāls, pēc garšas

Sakarsētā katlā apcep jēra gaļas kubiņus, izņem , un jēra taukos cep burkānu un sīpolu salmiņus, pievieno kumīnu un apcepto jēra gaļu, tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas un noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu, sāli, nemaisa. Liek vāku un gatavo uz plīts virsmas , uz lenas uguns, līdz rīsi gatavi, beigās visu apmaisa.

20160314160840-84262.jpg 

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci (skandināvija)

Sushi rīsi    100 g

Mandeles 50 g

Piens      300 ml

Kanēļa miza 1 gab

Vaniļas pāksts 1 gab

Cukurs    1 ēdamkarote

Šķipsna sāls

Salds krējums  200 ml

Mērcei;

Ķirši bez kauliņiem konservēti 200 g

Cukurs 3 ēdamkarotes

Kukurūzas ciete 1 tējkarote

Uz lēnas uguns pienā vāra sushi rīsus un drupinātas mandeles, pievieno cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, vāra līdz rīsi mīksti. Atdzesē tos . tad sajauc ar putotu saldo krējumu. Pasniedz ar mērci. Mērcei; uzvāra ķiršu kompotu, pievieno cukuru un ietumē ar aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti, ardzesē un pasniedz ar rīsiem

20160314160856-38657.jpg

Basmati rīsi Indiešu gaumē

Basmati rīsi  300 g

Ghi sviests 50 ml

Kardamons 5 g

Kumīns 5 g

Sauss fenhelis 5 g

Kurkuma 1 tējkarote

Sauss koriandrs 5 g

Dzidrināts sviests 50 ml

Svaiga cotrona miziņa no 1 citrona

Indijas rieksti 50 g

Kaltēti augļi 100 g

Sāls, cukurs pēc garšas

Katlā uzkarsē ghi sviestu uz vidējas uguns. Pievieno drupinātas garšvielas( kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli. Visu apcep, tad pievieno indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu un sāli pēc garšas, sautē uz lēnas uguns ar vāku nemaisot apm 20 min līdz rīsi gatavi.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies