Risoto ar bekonu un zaļiem zirnīšiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 25. novembris 2014 00:00
3486
20141007113920-14524.jpg
 




Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4



Sastāvdaļas

2 gl arborio rīsi

1 gl saldēti zaļie zirnīši

120g kūpināts bekons

1 sīpols

4 gl vistas buljons

1 gl batvīns

100g rīvēts Parmezāns

olīveļļa

sāls




Pagatavošana
Katlā ar biezu apakšu vai pannā uzkarsēt eļļu un apcept smalki sagrieztus sīpolus. Pievienot rīsus un nepārtraukti maisot pāris minūtes apcept. Pieliet baltvīnu un ļaut tam iztvaikot. Pievienot 1gl. buljona un ik pa brīdim apmaisot turpināt sautēt. Pakāpeniski pievienot atlikušo buljonu. Pašās beigās pievienot sagrieztu stremelītēs gaļu, zirnīšus un pusi no rīvēta siera. Apmaisīt, līdz siers izkusis. Izslēgt uguni.
Pasniedz pārkaisot ar Parmezānu.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies