Riekstainie auzu pārslu cepumiņi (bez glutēna recepte)

Autors: Ciao, 2016. gada 10. oktobris, 10:45:27
Riekstainie auzu pārslu cepumiņi (bez glutēna recepte)

„mantojums”

Tās saulainās mantotās receptes, kurām līdzi nāk atmiņas un patīkamas emocijas. Bērnībā mamma mācīja dažādus interesantus desertiņus, man iespējams bija gadi 4 vai 5, taču tieši tie saldumi, kuru sastāvā bija auzu pārslas atmiņā palikušas vislabāk.              Šīs atmiņas atgādina manu saulaino un mīlestības pilno bērnību, cepumu smaržu un smieklus.

Riekstainie auzu pārslu cepumiņi noteikti ir pirmdienas recepte. Piemēram, kā tagad pie manis, aiz loga viss ir pelēks, līst lietus .. un tik ļoti negribās atzīt ir klāt pirmdiena.

Sastāvdaļas

250gr auzu pārslas

Glāze sasmalcinātu riekstu un žāvētu ogu vai augļu un sēklas (manā gadījumā ir mandeles, zemesrieksti, valrieksti, žāvētas rozīnes, žāvētas bārbeles, čia sēklas, linsēklas un sezama sēklas)

2 olas

Kārtīga ē.k. medus (tiem, kuriem gribas saldumu cepumiem jāpievieno glāze cukura , apmēram 150-200gr)

100gr istabas temperatūrā sviests

20161010104250-72374.jpg

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Pannā izklāj cepampapīru. Bļodā ar mikseri sajauc sviestu ar medu (vai cukuru) līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un mikserē tālāk. Visbeidzot kārtīgi iemaisa auzu pārslas, riekstu, ogu un sēklu miksu. Samaisa kārtīgi. Veido neliela izmēra cepumiņus. Cep krāsnī 15 min.

No kopējās masas sanāk 30 neliela izmēra cepumiņi.

P.S. Cepumiņi tapa pie filmas „Zem Toskānas Saules”.. ak un šī dziesma no filmas, kur beidzot viņa dodas uz Romu! Neesat redzējušas filmu? Must See!

VIT@

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.