„mantojums”
Tās saulainās mantotās receptes, kurām līdzi nāk atmiņas un patīkamas emocijas. Bērnībā mamma mācīja dažādus interesantus desertiņus, man iespējams bija gadi 4 vai 5, taču tieši tie saldumi, kuru sastāvā bija auzu pārslas atmiņā palikušas vislabāk. Šīs atmiņas atgādina manu saulaino un mīlestības pilno bērnību, cepumu smaržu un smieklus.
Riekstainie auzu pārslu cepumiņi noteikti ir pirmdienas recepte. Piemēram, kā tagad pie manis, aiz loga viss ir pelēks, līst lietus .. un tik ļoti negribās atzīt ir klāt pirmdiena.
Sastāvdaļas
250gr auzu pārslas
Glāze sasmalcinātu riekstu un žāvētu ogu vai augļu un sēklas (manā gadījumā ir mandeles, zemesrieksti, valrieksti, žāvētas rozīnes, žāvētas bārbeles, čia sēklas, linsēklas un sezama sēklas)
2 olas
Kārtīga ē.k. medus (tiem, kuriem gribas saldumu cepumiem jāpievieno glāze cukura , apmēram 150-200gr)
100gr istabas temperatūrā sviests
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Pannā izklāj cepampapīru. Bļodā ar mikseri sajauc sviestu ar medu (vai cukuru) līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un mikserē tālāk. Visbeidzot kārtīgi iemaisa auzu pārslas, riekstu, ogu un sēklu miksu. Samaisa kārtīgi. Veido neliela izmēra cepumiņus. Cep krāsnī 15 min.
No kopējās masas sanāk 30 neliela izmēra cepumiņi.
P.S. Cepumiņi tapa pie filmas „Zem Toskānas Saules”.. ak un šī dziesma no filmas, kur beidzot viņa dodas uz Romu! Neesat redzējušas filmu? Must See!
VIT@
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.