Šī ir kūka, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kāds nogaršos,jo vēlēsies ienkārši zināt kā kaut kas tāds garšo.Bet cits,kā es, jau iemīlēsies izlasot sastāvdaļas un pagatavošanu.
Sastāvdaļas krēmam:
250g indijas rieksti
1/2 citrona sula
4 ēd.k kokosriekstu sviests
vaniļas cukurs
Sastāvdaļas biskvītam:
300g burkāni
1,5 glāzes auzu pārslu milti
300g dateles
1/2 glāze kokosa skaidiņas
1 tēj.k kanēlis
1/2 tej.k muskatrieksts
dekorēju ar ķirbja sēkliņām
Krēmam:
Indijas riekstus,neceptus iemērcam aukstā ūdenī uz 5 stundām.Nokāšam,sablenderējam kopā ar pārējām sastāvdaļām līdz krēmīgai massai.Liekam ledusskapī.
Kūkas kartām:
Burkānus sarīvējam.Dateles var apliet ar karstu ūdeni,lai tās ķļūst mikstākas.Dateles un burkānus liku gaļasmašīnā,jo blenderis nav tik jaudīgs.Bet pēc būtības visas sastāvdaļas,izņemot auzu miltus,liekam blenderī un sablenderējam.Iemaisam auzu miltus.Es dzirnaviņās sasmalcināju pilngraudu auzu pārslas miltos.Bet var arī citas pārslas izmantot,rudzu,kviešu,miežu.
No gatavās massas veidojam divas kārtas.Es izmantoju 24cm diametra formu,tomēr labāk būs 20 vai 18.Formā ieklājam pārtikas plēvi liekam vienmērīgi pusi no massas,piespiežam,izlīdzinam.Tieši tā pat arī ar atlikuso massau izveidojam otru kārtu.Liekam ledusskapī uz pāris stundām.
Izņemam no ledusskapja kūkas kārtas.Uz vienas smērējam pusi krēma,pāri liekam otru kārtu.Visu apsmērējam ar atlikuso krēmu.Dekorēju ar apgrauzdētām ķirbja sēkliņām,jo tās iederas gan vizuāli,gan arī garša sader.
Kūku turam ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Kūka ir slapja,bet viegli griežas ar assu nazi.
Perfekta garšas kompozīcija,izcila recepte.
Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta,jo izmantotās sastāvdaļas ir lieliskas,bet kad tika nogaršota biju stavā sajūsmā.
Vīram šī garša atgādina marcipānu.Salda,mitra kūka,bez cukura,sviesta,vai kaut kā cita,ko esam pieraduši pievienot kūkās.
Kūka tiek pagatavota bez cepšanas,bet piepūles,bez uztraukuma,ka kaut kas var neizdoties.