Recepte: neierastā avokado kūka

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 19. novembris 2018 09:59
1113

Izmēģini ēdiena mākslas kritiķes – Rimi Gardēdes Signes Meirānes avokado kūkas recepti. Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini šādu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku.

Svaigā avokado kūka

Sastāvdaļas:

100 g I love eco mandeļu 

100 g I love eco lazdu riekstu 

80 g pekanriekstu 

150 g dateļu bez kauliņiem 

2 tējk. kakao pulvera 

šķipsniņa jūras sāls 

Pildījuma 1. kārta:

450 g izmērcētu Indijas riekstu* 

4 Selection by Rimi svaigās dateles 

2 ēd.k. kakao pulvera 

80 ml kakao sviesta vai kokosriekstu eļļas 

50 ml kļavu sīrupa 

1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas 

280 ml I love eco sojas piena 

200 g gatava, nomizota avokado 

šķipsniņa jūras sāls

Pildījuma virskārta:

130 g izmērcētu I love  eco Indijas riekstu* 

150 g I love eco kokosriekstu piena cietās daļas** 

40 ml I love eco kokosriekstu eļļas 

30 ml kļavu sīrupa 

1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas 

300 g notīrīta, gatava, mīksta mango 

šķipsniņa jūras sāls

* izmērcēt 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāst.

** pirms tam 24 h  jātur ledusskapī. 

 Pagatavošana:

Gatavo pamatni. Sablenderē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablenderē, līdz izveidojas ķepīga masa.

Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliec masu formā un izlīdzini piespiežot.

Blenderī liec visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablenderē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes (pamatnēm), izlīdzini un liec saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdari ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzini un liec saldētavā uz 12 h. 

Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms tās, bet turi ledusskapī. Dekorē, kā vēlies, un pasniedz. Vēlāk vari turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā. 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies