Recepte: Kefīra rabarbermaize

Autors: Rebeka, 2014. gada 27. jūnijs, 01:05:12
Recepte: Kefīra rabarbermaize

Nu reiz man izdevās patiešām laba improvizācija virtuvē. Domājot kur likt rabarberus, kuri lekni saauguši manā dārzā, nolēmu pagatavot rabarbermaizi. Iznākums bija patiešām gards, lai gan grūti uzrakstīt recepti, jo sastāvdaļas bija tā teikt „uz aci” liktas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pagatavošana:

Rabarberus jāsagriež gabaliņos un jāpārber ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. Jāpagaida kamēr rabarberi atsulojas. Bļodā jāsakuļ pāris olas, jāpievieno milti, un nedaudz izkausēts sviests. Man mīkla sanāca diezgan stingra, tādēļ lēju klāt kefīru līdz mīkla kļuva šķidrāka un tad pievienoju rabarberu gabaliņus ar visu sīrupu, kurš radies bļodas apakšā.  Cepu apaļajā formā. Precīzu laiku nepateikšu, taču cepu, kā mana mamma vienmēr mācījusi, līdz iedurot sērkociņu neķeras klāt mīkla.

Kūka vizuāli nav skaista, jo krāsa ir pelēcīga, taču to viegli var uzlabot pārberot ar pūdercukuru.

Galu galā garša sanāca ideāla. Ēdu to arī kopā ar saldējumu (liku virsū un ļāvu pakust) – PERFEKTI….

 

Kāda ir tava mīļākā  rabarberu recepte???