Recepte: Kefīra rabarbermaize
Nu reiz man izdevās patiešām laba improvizācija virtuvē. Domājot kur likt rabarberus, kuri lekni saauguši manā dārzā, nolēmu pagatavot rabarbermaizi. Iznākums bija patiešām gards, lai gan grūti uzrakstīt recepti, jo sastāvdaļas bija tā teikt „uz aci” liktas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Rabarberi (man bija 2. Gab. bet lieli)
- Cukurs (liku diezgan daudz)
- Vaniļas cukurs (mazliet)
- Pūdercukurs (tik daudz lai pārklātu kūkas virspusi, kā dekorācija)
- Kanēlis
- Milti (Apmēram glāze)
- Olas (liku divas)
- Kefīrs
- Soda (šķipsniņa)
- Sviests
Pagatavošana:
Rabarberus jāsagriež gabaliņos un jāpārber ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. Jāpagaida kamēr rabarberi atsulojas. Bļodā jāsakuļ pāris olas, jāpievieno milti, un nedaudz izkausēts sviests. Man mīkla sanāca diezgan stingra, tādēļ lēju klāt kefīru līdz mīkla kļuva šķidrāka un tad pievienoju rabarberu gabaliņus ar visu sīrupu, kurš radies bļodas apakšā. Cepu apaļajā formā. Precīzu laiku nepateikšu, taču cepu, kā mana mamma vienmēr mācījusi, līdz iedurot sērkociņu neķeras klāt mīkla.
Kūka vizuāli nav skaista, jo krāsa ir pelēcīga, taču to viegli var uzlabot pārberot ar pūdercukuru.
Galu galā garša sanāca ideāla. Ēdu to arī kopā ar saldējumu (liku virsū un ļāvu pakust) – PERFEKTI….
Kāda ir tava mīļākā rabarberu recepte???
mmm,kā mana omamma gatavoja
super!!!!