Recepte: Kaut kas ar garnelēm un mīdījām.

Rebeka
Rebeka 7. janvāris 2014 00:00
5783

Skatījos kā mans draugs taisa vakariņas improvizējot ar to ko atrod ledusskapī un mēģināju visu pierakstīt. Beigās sanāc tīri garšīgi un tāpēc nolēmu padalīties arī ar jums. Noteikti uzklausīšu pieredzējušo mājsaimnieču ieteikumus ar variācijām, kā jūs būtu rīkojušās mūsu vietā ar šiem produktiem.

 

Tātad nepieciešamā sastāvdaļas(daudzumi viss "uz aci":

 

Garneles (mums bija saldētas)

Mīdijas  (mums bija saldētas)

Sīpols

Tomāti savā sulā (mums bija konservā pirktie)

Rīsi.

 

Pagatavošana :

Ja garneles un mīdijas ir saldētas tad iepriekš tās jāatkausē. Tad uz pannas jāapcep. Kad apceptas, tad jāpievieno tomāti un jāturpina uz pannas to visu sautēt. Jāsagriež sīpoli mazos gabaliņos un jāpiemet klāt. Paralēli tam visam jāuzvāra rīsi.

 

Mēs to visu ēdām tā, ka uzlikām rīsu čupiņu uz šķīvju un tad to mērci pāri, bija ļooti garšīgi, bet bija sajūta, ka trūkst kāda garšviela… beigu beigās izsecinājām, ka iederētos nedaudz vasabi klāt… varbūt jums ir kādi citi ieteikumi? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 7. janvāris 2014 09:50

Kolosāli!! Paldies par ieteikumiem... mēs visas kopā saliekot galvas varam izveidot super receptes :D

pece 7. janvāris 2014 09:29

Es, gatavojot, līdzīgus ēdienus, izmantoju aizgūto savā laikā no ķīniešu pavārgrāmatas - eļļā apcep sīki sasmalcinātu ķiploku un sīpolu (ja gribas ķiplogu pēc apcepšanas var ņemt laukā, jo ķiploks jau ir atdevis savu garšu eļļai, kurā viss gatavosies).

No garšvielām - mazliet kaut ko asumam - kaut vai piparus vai kādu no asajām mērcēm piem. tabasko, sāļumam - pilīti sojas mērci vai labāk austreru vai zivju mērci.

Linduchy 7. janvāris 2014 09:18

Viss ok, tikai ieteikums nākamajai reizei - jūras produktus pievienot pēdējos, nesautējot visu ilgi kopā :) (Y)

Rebeka 7. janvāris 2014 09:06 VIT@

Jā, piekrītu, ka pie rīsiem varētu piedomāt un pagatavot tos kaut kā interesantāk. Bet man pašai labāk garšo ja virs rīsiem tas viss ir tādā kā mērces veidā ne uzreiz sajaukts kopā.

Un par sīpoliem, tieši ēdot ar draugu secinājām, ka šajā gadījumā sīpoli ir forši ka nav apcepti un ir tikai mazliet pasautēti, līdz ar to tie vēl ir nedaudz kraukšķīgi un ar asumiņu.

Ķiplokus kopā ar sīpoliem likt nekad nebija ienācis pat prātā (nav ne jausmas kāpēc) būs jāpamēģina.

Par baziliku.... jā tagad pārjautāju draugam, viņš teica, ka lika klāt arī to (nezināju, ka viņš to bija izdarījis tāpēc nebiju pierakstījusi) Man baziliks mājās mans lepnumiņš, pašas audzētais, pašas kaltētais, lieku klāt gandrīz visam.

VIT@ 7. janvāris 2014 00:24

Man noteikti prasītos visu pasākumu savādāk gatavot.
Rīsus vārītu buljonā, pirms tam apcepjot sviestā, vai olīveļļā. Kad mazliet apvārtīti taukvielās rīsi, pievieno uzkarsētu buljonu un garšvielas - sāls obligāti.
Pannā uzkarsētu olīveļļu. Pievienotu sakapātus sīpolus, ķiplokus. Kad mazliet apbrūninājušies pievienotu tomātus savā sulā ar mērci, sāli, baziliku būtu ideāli, bet ja nav derēs arī vienkārši kāds mētra un raudene (oregano), kad ir uzmests burbulis, pievieno atsaldētās mīdijas un garneles. Uzsilda divas minūtes. Pievieno gatavos rīsus, visu samaisa un pasniedz risotto šķīvjos, pēc vēlēšanās pievieno cieto sieru. Voilā.