Raimonda Zommera un Svetlanas Riškovas receptes maltītes pagatavošanai mājās ar ģimeni

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 11. oktobris 2019 11:52
233

Lai mājas piepildītu pašu gatavota, garda ēdiena smarža, “Maxima” sadarbībā ar izcilajiem šefpavāriem Raimondu Zommeru un Svetlanu Riškovu piedāvā receptes, kas radītaspagatavošanai kopā ar ģimeni, izmantojot “MasterPro” profesionālo mazo virtuves tehniku.

Maltītes gatavošanas procesā iesaistot ikvienu ģimenes locekli, arī bērnus, ēdiena pagatavošana kļūst daudz īpašāka un maltīte iegūst pavisam citu garšu norāda šefpavāri. Lai sniegtu iespēju Latvijas iedzīvotājiem skaistus un gardus brīžus izbaudīt biežāk, “Maxima” piedāvā iegādāties “MasterPro” profesionālo mazo virtuves tehniku par īpaši izdevīgu cenu, ar kuras palīdzību ikvienam būt ērti un vienkārši pagatavot restorāna cienīgu maltīti. 

“Maxima” kopā ar šefpavāriem radījusi divas receptes, kuras viegli pagatavot mājās ģimenes vai draugu lokā.

Šefpavāra Raimonda Zommera recepte

Cepta Daugavas zandarta fileja ar sakņāju biezeni, pētersīļiem un bērzu vīna mērci 

Sastāvdaļas  4 personām 

Pētersīļu salsa
Pētersīļu lapiņas   1 sauja
dehidrēti pākšaugi  4 ēd.k.
Sāls, pipari
Vīnogu kauliņu eļļa 3 ēd.k
Rīsu etiķis   1t.k

Pagatavošana:Pētersīļus samazgā, nosusina un liek blendēties, atstājot lielas frakcijas gabaliņus, samaisa kopā ar etiķi, sāli eļļu.

Sakņāju biezenis

Sakņu selerija  200g
Burkāns   200g
Pastinaks 200g
Sāls
Sviests 100g

Pagatavošana:

  1. Sakņājiem veic pirmsapstrādi un sagriež vienādos gabaliņos, liek katlā, pārlej ar pienu un vāra uz lēnas uguns ~ 20min. 
  2. Nolej lieko šķidrumu un liek blendera krūzē blendēties, pievienojot sviestu un sāli. Izgaršo un pasniedz

Zandarta pagatavošana
Zandarts 1 vidēja izmēra zivs
Sāls, pipari, eļļa

Pagatavošana:Veic zivij pirmsapstrādi, tīrot atstāj ādu, apsāla, appiparo un uz karstas pannas liek cepties zivi no abām pusēm. Ja zivs gabals ir plāns, to pabeidz cept uz pannas, ja biezāks gabals, to liek cepeškrāsnī uz 180C un izcep līdz galam ~ 5min.

Kartupeļa medaljons
Kartupeļi 4 gab. (lieli)
Sāls
Sviests 50g

Pagatavošana: 

  1. Kartupeļiem veic pirmsapstrādi, liek izvārīties, ūdeni papildinot ar sāli. 
  2. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, tos nokāš un atdzesē. 
  3. Nomizo, piedod formu un no abām pusēm apcep zeltaini brūnus lielā sviesta daudzumā. Pasniedz.

Bērzu vīna mērce
Bērzu vīns 300ml
Šalotes sīpols  1gab.
Timiāns 1 zariņš
Lauru lapa 1 gab.
Melnie pipari graudu 4gab.
Sviest 200g
Sāls

Pagatavošana: 

  1. Katlā lej vīnu, lauru lapas, piparus, timiānu un vāra ~10min. 
  2. Nokāš no visiem biezumuiem un izkāstajam šķidrumam pievieno saldo krējumu. 
  3. Ļauj uzvārīties, izgaršo, pēc vajadzības pievieno sāli. 
  4. Pirms pasniegšanas silda mērci un ar blendera palīdzību lēni ieputo sviestu pa mazam gabaliņam.

20191011115219-51853.jpg

Šefpavāres Svetlanas Riškovas recepte

Ķirbju un dzērveņu polentas kēkss ar ābolu-brūkleņu marmelādi un cepto ābolu smutiju

Sastāvdaļas  4 personām
Kēkss
Muskatķirbis (biezenis netto) 200g
Sviests 115g
Saldais krējums 300g

Skābs krējums 120g

Olas 4gb.
Cepamais pulveris 25g 
Kviešu milti 200g
Polentas milti 200g
Kaltētas dzērvenes 150g
Cukurs 300g
Kumīns malts 
Kardemons malts

Pagatavošana:

  1. Muskatķirbi nomizo, sagriež kubikos, liek katlā, pievieno saldo krējumu un pienu, vāra kamēr mīksts. 
  2. Sablendē, pievieno kviešu un polentas miltus, garšvielas. 
  3. Atdzesētai masai pievieno izkausētu sviestu, kaltētas dzērvenes, cepamo pulveri. 
  4. Olas puto ar cukuru, savieno ar pārējo masu. 
  5. Saliek masu formiņās, cep krāsnī 180C 25 min. 

Marmelāde
Cidonijas 6 gb.
Brūklenes svaigas 200g 
Antonovkas āboli 1,5 kg 
Ievārījuma cukurs 600g 
Kardamons malts 1g
Vaniļas cukurs 1g 

Pagatavošana:

  1. No cidonijām izspiež sulu,
  2. Nomizo ābolus un sagriež kubiņos,
  3. Vāra visas sastāvdaļās uz lēnas uguns 10-15 min.

Smūtijs
Antonovkas āboli 2 kg 
Kanēlis malts 2g 
Sviests 100g 
Bifido jogurts bez piedevām 1,5L 
Vaniļas cukurs 3g
Cukurs 300g 

Pagatavošana: 

  1. Āboliem izņem sēkliņas, uzliek uz cepešpannas, liek iekšā sviestu, pārber ar kanēli un cukuru un cep krāsnī.  
  2. Atdzesē, noņem mizu. 
  3. Visas sastāvdaļas blendē, salej glāzītēs.  

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies