Raimonda Elbakjana svētku cepetis - latviešu klasika vīriešu gaumē

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 15. novembris 2018 07:41
358

Raimonds Elbakjans, atsaucoties “Putnu fabrika Ķekava” aicinājumam, gatavo vienkāršu, sātīgu un tradicionālajās garšās ieturētu svētku cepeti. Tam par pamatu ņemts svaigs cālis, pildīts ar ābolu un marinēts, izmantojot sinepes, majonēzi, kinzu, sāli un piecu piparu maisījumu. Garnējuma sastāvdaļas -  kartupeļi, svaigie salāti un brūkleņu ievārījums.

20181115074307-53233.jpg

Sastāvdaļas

1 veselaĶekava” vista

1 ābols

2 ēdamkarote sinepju

4 ēdamkarotes majonēzes

sāls pēc garšas

1 ēdamkarote piecu piparu maisījuma

buntīte kinzas, sakapātas

brūkleņu ievārījums

Pasniegšanai:

svaigi salāti – salātlapas, tomāts, gurķis, sēkliņas, olīveļļa

kartupeļi, sagriezti daiviņās.

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sinepes, majonēzi, kinzu un piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas. 
  2. Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā, un aizšuj vēderu ciet, ja tas nepieciešams.
  3. Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā, un atstāj garšām savilkties uz 1 diennakti.
  4. Kartupeļus sajauc ar olīveļļu, sakapātiem zaļumiem, sāli un pipariem pēc garšas. Salātiem sajauc kopā visas sastāvdaļas lielā bļodā. 
  5. Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas beigām vistai blakus cepamtraukā pievieno kartupeļus. Pasniedz ar svaigiem salātiem un brūkleņu ievārījumu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies