Rabarberu rausis

pece
pece 14. jūnijs 2012 08:00
6283

Šādu rabarberrausi es cepu vēl tad, kad biju pusaudze un cepu tādu vēl šobaltdien. Receptes izcelsme īsti nav zināma, bet šogad no jauna to atradu savā skolas laikā rakstītajā pavārgrāmatā.

Nepieciešams:

1 -2 olas atkarībā no lieluma

1 glāze kefīra

1 glāzecukura

1 glāze miltu

1 tējkarote cepamais pulveris

Rabarberi

Virskārtai:

1/2 glāze skābā krējuma

1/2 glāze cukura

Ņem olas, sakuļ kopā ar kefīru un pievieno cukuru, miltus un cepamo pulveri un visu rūpīgi izmaisa. Lej ietaukotā formā un pa virsu ber kārtiņu ar sasmalcinātiem rabarberiem. Cep 180 - 200 grādos apmēram 30-40 minūtes, tad pārziež ar skābā krējuma un cukura maisījumu un cep vēl 10 minūtes.

Es gan mēdzu slinkot, jo šķiet bez virsējās kārtas rausim arī nav ne vainas!

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kāda ir tava rabarberu rauša recepte? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Zanna22 3. maijs 2015 22:56

Un pat tā neizcepusies massa ir stipri par saldu pat saldummīļiem...

Zanna22 3. maijs 2015 22:35

Nesanāca! Recepte nepareiza!!! Vajadzīgas 2 glāzes miltu. Arī citās receptēs norādītas 2. glāzes.

upenes 15. jūnijs 2012 17:49

Varbūt cepeškrāsns par karstu... parasti kūkas un raušus cepu 180 grādos

hiperkeri 15. jūnijs 2012 08:32

makvīn-es arī uztaisīju,vien ar rabarberiem arī mīklā-un..nu traki:D jēls vidus,mazliet piedegusi āriņa,bet tas jau nav tas trakākais:)

mazaa raganina 15. jūnijs 2012 08:05

Nesanāk man šādi pīrāgi. Vidus jēls, un tā vienmēr. Es nesaprotu kāpēc????

pece 14. jūnijs 2012 12:46

Jā, šī kūka man ar asociējas ar bērnību. ;)

hiperkeri 14. jūnijs 2012 11:55

mmmmmmmmmm...bērnības garša

mazaa raganina 14. jūnijs 2012 11:22

ŠOVAKAR IZCEPŠU!