Rabarberu krēma un zemeņu rulete

pece
pece 15. jūnijs 2017 22:08
189

Man ļoti garšo visas saldi skābas un skābas lietas. Arī rabarberi. Tikai manējie mājinieki rabarberu kūkas ne pārāk mīl. Šogad atklāju veidu, kā patērēt rabarberus veidā, kas garšo visiem – tā tapa rabarberu krēma un zemeņu rulete.

Rabarberu krēms top līdzīgi smalkajam citronu curdam un olu –sviesta krēmam.

Tā pagatavošanai vajadzēs:

300 ml rabarberu sulas (to var iegūt rabarberus sablenderējot un izspiežot caur marli mo apmēram 400 g rabarberu kātu)

3 lielas olas

150 g pūdercukura

3 tējkarotes kartupeļu cietes

150 g sviesta (sakapāta)

Liek karsēties rabarberu sulu. Citā traukā samaisa pūdercukuru ar kartupeļu cieti un olām viendabīgā masā. Kad sula uzkarsējusies, bet vēl nevārās, nepārtraukti maisot sulā lej olu –cukura-kartupeļu cietes maisījuma. Pēc  tam pievieno sviestu pa mazam gabaliņam. Turpina karsēt un maisīt, līdz krēms sāk sabiezēt un kļūst krēmīgs. Atdzesē.

Vislabāk krēmu  gatavot iepriekšējā dienā.

Papildus pildījumam –nepieciešamas  svaigas zemenes.

Biskvīta ruletei būs nepieciešams (manas pannas izmērā):

5 vidējas  vai 4 lielas olas

5 ēdamkarotes cukura

5 ēdamkarotes kviešu miltu (bez kaudzes)

Šķipsniņa sāls

Gatavošana:

Ieslēdz cepeškrāsni, lai silst līdz 180 grādiem. Pa to laiku atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumiem pieber šķipsniņu sāls. Saputo stingrās putās. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto kamēr cukurs izkusis, masa kļuvusi gandrīz balta. Pievieno miltus un rūpīgi izmaisa. Pa daļai, prātīgi iecilājot, pievieno olu dzeltenumu masai olu baltumus. Iegūto masu vienmērīgi izklāj uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs.  Cep 180 grādos 12-15 minūtes (atkarīgs no katras krāsns), kamēr zeltaini brūna.

Iegūto biskvītu vēl siltu sarullē un ļauj atdzist. Ja nesarullēsi, tad var gadīties, ka pēc tam tinot tas plīst.

Kad biskvīts atdzisis, noņem no cepampapīra, apsmērē bagātīgi ar rabarberu krēmu un pārber ar mazos gabaliņos sagrieztām zemenēm. Smērējot krēmu – daļu atstāj virspusei. Satin, nosmērē virspusi un ļauj atpūsties vismaz pāris stundas, bet var mierīgi atstāt uz nakti ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē.

Lai labi garšo!

Konkurss: Brienam papardēs!


20170614153909-57104.jpg


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
pece 16. jūnijs 2017 15:31

Skaidrs. Pucējam pannas un katlus :D

Linduchy 16. jūnijs 2017 15:11 rasas

No problem :D

rasas 16. jūnijs 2017 15:04 Linduchy

ROFL:DROFL man nav tik daudz pannu un katlu, tā kā ierašanās ar savējiem :D

Linduchy 16. jūnijs 2017 13:17 rasas

Tātad nākamo randiņu taisam pie tevis - SK pavāru izlase pasniegs meistarklasi tavā virtuvē :D

rasas 16. jūnijs 2017 12:42 Linduchy

Tiešo to arī nodomāju - es arī tā girbētu, ja vien gatavotu! ;) :D

rasas 16. jūnijs 2017 12:41 pece

:D es arī katru nedēļu šo pieprasītu!!!!

Linduchy 16. jūnijs 2017 11:18 pece

Kuš, to nevajadzēja skaļi teikt - galvenais, ka Rasas piebiedrotos :D

pece 16. jūnijs 2017 11:13 rasas

Rabarberu skābums un zemenes dod fantisku salikumu.
Mazākais bērns šim pa virsu vēl putukrējumu sakrāmē, bet pārējie bija sajūsmā tāpat.

Viens trakums gan ir - mājinieki pieprasa katru nedēļu atkārtot :D

pece 16. jūnijs 2017 11:12

Šo uz randiņu necepšu, man sarežģīta loģistika un došos uz randiņu pa tiešo no laukiem.

Linduchy 16. jūnijs 2017 11:10 rasas

Nāc uz SK randiņu, pece tev uzceps :D

rasas 16. jūnijs 2017 10:52

Wow, pat mani kā saldumu neēdāju šis uzrunāja! :)))

Linduchy 16. jūnijs 2017 09:59

:P(Y)