Rabarberu krēma un zemeņu rulete
Man ļoti garšo visas saldi skābas un skābas lietas. Arī rabarberi. Tikai manējie mājinieki rabarberu kūkas ne pārāk mīl. Šogad atklāju veidu, kā patērēt rabarberus veidā, kas garšo visiem – tā tapa rabarberu krēma un zemeņu rulete.
Rabarberu krēms top līdzīgi smalkajam citronu curdam un olu –sviesta krēmam.
Tā pagatavošanai vajadzēs:
300 ml rabarberu sulas (to var iegūt rabarberus sablenderējot un izspiežot caur marli mo apmēram 400 g rabarberu kātu)
3 lielas olas
150 g pūdercukura
3 tējkarotes kartupeļu cietes
150 g sviesta (sakapāta)
Liek karsēties rabarberu sulu. Citā traukā samaisa pūdercukuru ar kartupeļu cieti un olām viendabīgā masā. Kad sula uzkarsējusies, bet vēl nevārās, nepārtraukti maisot sulā lej olu –cukura-kartupeļu cietes maisījuma. Pēc tam pievieno sviestu pa mazam gabaliņam. Turpina karsēt un maisīt, līdz krēms sāk sabiezēt un kļūst krēmīgs. Atdzesē.
Vislabāk krēmu gatavot iepriekšējā dienā.
Papildus pildījumam –nepieciešamas svaigas zemenes.
Biskvīta ruletei būs nepieciešams (manas pannas izmērā):
5 vidējas vai 4 lielas olas
5 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes kviešu miltu (bez kaudzes)
Šķipsniņa sāls
Gatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni, lai silst līdz 180 grādiem. Pa to laiku atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumiem pieber šķipsniņu sāls. Saputo stingrās putās. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto kamēr cukurs izkusis, masa kļuvusi gandrīz balta. Pievieno miltus un rūpīgi izmaisa. Pa daļai, prātīgi iecilājot, pievieno olu dzeltenumu masai olu baltumus. Iegūto masu vienmērīgi izklāj uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos 12-15 minūtes (atkarīgs no katras krāsns), kamēr zeltaini brūna.
Iegūto biskvītu vēl siltu sarullē un ļauj atdzist. Ja nesarullēsi, tad var gadīties, ka pēc tam tinot tas plīst.
Kad biskvīts atdzisis, noņem no cepampapīra, apsmērē bagātīgi ar rabarberu krēmu un pārber ar mazos gabaliņos sagrieztām zemenēm. Smērējot krēmu – daļu atstāj virspusei. Satin, nosmērē virspusi un ļauj atpūsties vismaz pāris stundas, bet var mierīgi atstāt uz nakti ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē.
Lai labi garšo!
Skaidrs. Pucējam pannas un katlus
No problem
Tātad nākamo randiņu taisam pie tevis - SK pavāru izlase pasniegs meistarklasi tavā virtuvē
Tiešo to arī nodomāju - es arī tā girbētu, ja vien gatavotu!

Kuš, to nevajadzēja skaļi teikt - galvenais, ka Rasas piebiedrotos
Rabarberu skābums un zemenes dod fantisku salikumu.
Mazākais bērns šim pa virsu vēl putukrējumu sakrāmē, bet pārējie bija sajūsmā tāpat.
Viens trakums gan ir - mājinieki pieprasa katru nedēļu atkārtot
Šo uz randiņu necepšu, man sarežģīta loģistika un došos uz randiņu pa tiešo no laukiem.
Nāc uz SK randiņu, pece tev uzceps
Wow, pat mani kā saldumu neēdāju šis uzrunāja!
))