Pusdienās pelmeņi

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 13. janvāris 2016 10:00
1157

"Pusdienās pelmeņi" - skan pārāk vienkārši, pārāk prasti un pat neveselīgi. Bet pelmeņu gatavošanas procesam var pieiet radoši. Un šādus pelmeņus nebūtu kauns celt galdā pat negaidītiem ciemiņiem (protams, ar noteikumu, ja esi laicīgi šādus brīnumus pagatavojusi un noglabājusi ledusskapja saldētavā).

20160113094547-88510.jpg

Pagatavo klasisko pelmeņu mīklu (2 glāzes miltu, 1 glāze piena, 1 ola). Uz galda izveido miltu kaudzīti ar bedrīti, kurā iesit olu un ielej pienu. Mīklu kārtīgi izmīca.

Iekrāsoto pelmeņu mīklu pagatavo, izmantojot vārītu ķirbju, burkānu vai biešu biezeni.

Pagatavo pelmeņu pildījumu, izmantojot malto gaļu pēc ieskatiem - liellopa, cūkas, vistas, jēra u.c. Gaļai pievieno klāt samaltu sīpolus un ķiplokus. Masai pievieno sāli, cukuru, piparus un garšaugus pēc ieskatiem.

20160113095408-60800.jpg

Izrullē mīklu un sadala mazās piciņās.

20160113095444-81811.jpg

Katru piciņu izrullē. Apļa malas ieliec uz iekšpusi, veidojot piecstūri.

20160113095544-40696.jpg

Uz mīklas liek gaļas pildījumu. Piecstūra mīklas malas savieno centrā. Atliec mīklas malas ziedlapiņas formā.

Kad pelmeņu ziediņi izveidoti, liekam tos saldētavā, lai pāris stundas apsalst. Kad pelmeņi apsaluši, tos saber lina (vēlams) maisiņos un glabā saldētavā. Ieteicams ļaut pelmeņiem nogatavoties saldētavā vismaz pāris dienas.

Gatavojot pelmeņus, ir jāuzvāra ūdens, pievienojot tam sāli, piparus un garšaugus pēc ieskatiem. Verdošā ūdenī pelmeņus liek pa vienam. Pieskati, lai pelmeņi nelīp pie katliņa dibena. Kad pelmeņi sāk uzpeldēt augšā, pavāri vēl 3 minūtes.

Svarīgi - iekrāsotos pelmeņus vāri atsevišķi!

Pelmeņu ziediņus pasniedz ar zaļumu dekoru.

20160113095814-49920.jpg

Lai labi garšo!

Atrasts: http://topcreativeproducts.com/441

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies